Skip to main content

Πού θα χτυπήσει η κακοκαιρία - Στο κόκκινο τα παράλια Πιερίας, Θεσσαλονίκης, Χαλκιδικής

Πιθανές χαλαζοπτώσεις και ισχυρές καταιγίδες αναμένονται από σήμερα έως και αύριο το βράδυ στην Κεντρική Μακεδονία - Τι λέει ο κ. Σιούτας στη Voria.gr

Ισχυρές καταιγίδες, κεραυνοί, ανεμοθύελλες και χαλαζοπτώσεις περιλαμβάνει η κακοκαιρία που έχει αρχίσει ήδη να γίνεται αισθητή και αναμένεται να σφυροκοπήσει από σήμερα έως και το βράδυ του Σαββάτου τη Θεσσαλονίκη, τη Χαλκιδική καθώς και άλλες περιοχές της Κεντρικής Μακεδονίας.

Διαβάστε: Καταιγίδα χτύπησε στη Θεσσαλονίκη, πλημμύρισαν δρόμοι - Δείτε βίντεο

Όπως ανέφερε στη Voria.gr o μετεωρολόγος Μιχάλης Σιούτας αναμένουμε «παρατεταμένες βροχές και ισχυρά φαινόμενα στην Κεντρική Μακεδονία που φαίνεται να είναι το επίκεντρο των ισχυρών φαινομένων»

«Θα έχουμε ισχυρές καταιγίδες και πιθανές χαλαζοπτώσεις σήμερα και τα φαινόμενα θα διαρκέσουν και αύριο Σάββατο με σταδιακή ύφεση από το βράδυ» τόνισε χαρακτηριστικά.

Οι έντονες και ισχυρές βροχοπτώσεις που είναι πιθανόν να σημειωθούν και στη Θεσσαλονίκη όπως είπε ο μετεωρολόγος «θα προκαλέσουν τοπικά πλημμυρικά φαινόμενα καθώς αναμένουμε μεγάλες ποσότητες νερού».

Στη σημερινή ημέρα ο κ. Σιούτας είπε ότι οι καταιγίδες θα συνοδεύονται από κεραυνούς αλλά και από «ανεμοθύελλες και χαλαζοπτώσεις» ειδικά τις βραδινές ώρες ενώ από το Σάββατο «θα έχουμε σημαντική πτώση της θερμοκρασίας σε όλη τη Βόρεια Ελλάδας και δεν θα ξεπερνά τους 23-25 βαθμούς Κελσίου».

Σε ετοιμότητα βρίσκεται όλος ο μηχανισμός της Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας όπως είπε στη Voria.gr ο Διευθυντής της, Χαράλαμπος Στεργιάδης ενώ όπως είπε αναμένουν έντονες βροχοπτώσεις στην περιοχή του Θερμαϊκού «στα παράλια της Πιερίας, Θεσσαλονίκης και Χαλκιδικής από νωρίς σήμερα το απόγευμα έως και αύριο, ενώ κατά τόπους τα φαινόμενα θα είναι ισχυρά».

Τα φαινόμενα άρχισαν από την Πιερία και κατευθύνονται προς Θεσσαλονίκη και στη συνέχεια Χαλκιδική.

«Στη Χαλκιδική η περιοχή που αναμένεται να επηρεαστεί περισσότερο είναι αυτή της πλευράς του Θερμαϊκού» είπε χαρακτηριστικά προσθέτοντας ότι όλος ο μηχανισμός « δηλαδή μηχανήματα και προσωπικό είναι έξω» και συνέστησε στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στις μετακινήσεις τους.

Τα φαινόμενα πάντως από κάποια στιγμή και μετά θα κατευνθούν προς τη Θεσσαλία.