Τετάρτη 17 Αυγούστου 2022
x

ΠΟΥ ΘΑ ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΚΑΙ ΠΟΥ ΟΧΙ ΟΙ ΑΝΕΜΒΟΛΙΑΣΤΟΙ -ΤΙ ΙΣΧΥΕΙ ΜΕ ΛΙΑΝΕΜΠΟΡΙΟ, ΚΟΜΜΩΤΗΡΙΑ, ΓΗΠΕΔΑ

Πού μπαίνει οριστικό μπλόκο σε ανεμβολίαστους από την ερχόμενη Δευτέρα - Τι ισχύει με κομμωτήρια, λιανεμπόριο, γήπεδα και εστιατόρια

Πώς θα κινούμαστε από τη Δευτέρα, 22 Νοεμβρίου, εμβολιασμένοι και ανεμβολίαστοι, μετά τα πέντε μέτρα που ανακοίνωσε στο διάγγελμά του ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο πρωθυπουργός εξήγγειλε νέα μέτρα για την αναχαίτιση της διάδοσης του κορωνοϊού, τα οποία στο σύνολό τους αφορούν στους ανεμβολίαστους πολίτες.

Στον παρακάτω πίνακα διακρίνεται ο ακριβής τρόπος που θα λειτουργούν τα μέτρα περιορισμού διάδοσης του κορωνοϊού από την ερχόμενη Δευτέρα, με βάση και το διάγγελμα του πρωθυπουργού.

Διαβάστε ακόμη: Το μήνυμα Μητσοτάκη για την πανδημία: Γυρίστε την πλάτη στον φόβο και σε κάθε τσαρλατάνο

Ελεύθερα σε super market και φαρμακεία

Ελεύθερη είναι η πρόσβαση εμβολιασμένων και ανεμβολίαστων -πάντοτε με τήρηση των μέτρων αποστασιοποίησης και χρήση μάσκας- σε σούπερ μάρκετ, φαρμακεία και Μέσα Μεταφοράς.

Την ίδια ώρα, οι ανεμβολίαστοι πολίτες θα μπορούν να κάνουν τις αγορές τους στα καταστήματα του λιανεμπορίου και τα κομμωτήρια, να πάνε στη δουλειά τους και να καθίσουν σε ανοιχτούς χώρους εστίασης με την υποχρέωση επίδειξης αρνητικού τεστ.

Για τους εμβολιασμένους, αυτές οι δραστηριότητες απαιτούν την επίδειξη του πιστοποιητικού εμβολιασμού.

«Μπλόκο» σε ανεμβολίαστους σε εστιατόρια, γυμναστήρια και γήπεδα

Τέλος, απαγορεύεται πλήρως η πρόσβαση σε ανεμβολίαστους πολίτες σε κλειστούς χώρους εστίασης, θέατρα και κινηματογράφους, μουσεία, εκθέσεις και συνέδρια, αλλά και γυμναστήρια και γήπεδα.

Σημειώνεται πως, σύμφωνα με το διάγγελμα του πρωθυπουργού, από τις 13/12 το πιστοποιητικό εμβολιασμού για πολίτες άνω των 60 ετών θα είναι έγκυρο μόνο μετά και την τρίτη δόση και εφόσον έχει παρέλθει το επτάμηνο από την ολοκλήρωση του εμβολιασμού.

 
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ