Skip to main content

Πού θα ταξιδέψουν οι Θεσσαλονικείς την 28η Οκτωβρίου - Sold out η Ισλανδία

Σημαντική ζήτηση για ταξίδια σε εσωτερικό και εξωτερικό το τετραήμερο της 28ης Οκτωβρίου - Κινητικότητα και για τις γιορτές των Χριστουγέννων.

Η… προθέρμανση των διακοπών του καλοκαιριού, πολυήμερων ή ολιγοήμερων σε κοντινούς ή πιο μακρινούς προορισμούς φαίνεται πως έβαλε ξανά τους Θεσσαλονικείς στο παιχνίδι των εξορμήσεων.

Δεν είναι λίγοι εκείνοι οι Θεσσαλονικείς που ετοιμάζουν βαλίτσες για διακοπές την 26η Οκτωβρίου, που αποτελεί αργία για την πόλη αλλά και την 28η του ίδιου μήνα, που προ κορωνοϊού ήταν πάντα μια καλή αφορμή για εκδρομές.

Βάζοντας, λοιπόν, ξανά στο κάδρο τους τα ταξίδια του εξωτερικού μετά από τον πολύμηνο εγκλεισμό και τους περιορισμούς που συνόδευσαν την πανδημία και αποτέλεσαν τροχοπέδη για τις εκτός συνόρων επισκέψεις, ξεκινά το crash test των αποδράσεων, που αναμένεται να αποτελέσει το βαρόμετρο και για μελλοντικά ταξίδια.

Το ταξίδι, πάντως, που κέντρισε, για το… τετραήμερο της 28ης Οκτωβρίου, το ενδιαφέρον, όπως λέει μιλώντας στη Voria.gr ο πρόεδρος της Ένωσης Τουριστικών Γραφείων Μακεδονίας Θράκης Βύρων Θεολόγης, κάθε άλλο παρά κοντινό ή ιδιαίτερα οικονομικό είναι.  Ο λόγος για την Ισλανδία ένα ταξίδι δέκα ημερών, το οποίο είναι, όπως τονίζει ο κ. Θεολόγης, sold out. Όσοι επέλεξαν το εν λόγω πακέτο διακοπών είναι είτε νεαρής ηλικίας μέχρι τα 30, είτε άτομα άνω των 60, που συνήθως είναι συνταξιούχοι και έχουν τη δυνατότητα να ταξιδέψουν για αρκετές ημέρες.

Οι άλλοι δημοφιλείς προορισμοί

Οι άλλοι προορισμοί που βρίσκονται μεταξύ των προτιμήσεων των Θεσσαλονικέων είναι το Παρίσι, η Ρώμη, η Βαρσοβία, η Κρακοβία όταν πρόκειται για ταξίδια που πραγματοποιούνται αεροπορικώς, ενώ το Βελιγράδι, το Βουκουρέστι και η Βουδαπέστη αποτελούν προσφιλείς προορισμούς για τις οδικές εκδρομές. Κινητικότητα καταγράφεται και για την Κωνσταντινούπολη, που αποτελεί διαχρονικά έναν από τους δημοφιλείς προορισμούς για τους Βορειοελλαδίτες.

Τα αεροπορικά ταξίδια διαρκούν 5 ή 6 ημέρες, ενώ τα οδικά συνήθως 4 ημέρες, με την τιμή τους να ξεκινά από τα 199 ευρώ.

Τα ταξίδια στο εσωτερικό είναι 3 ή 4 ημερών και οι τιμές τους ξεκινούν από 120-130 ευρώ.

Φέτος οι Θεσσαλονικείς επιλέγουν Καρπενήσι, Καλαμπάκα- Περτούλι-Ελάτη, αλλά και Γιάννενα, Καλαμάτα και Αλεξανδρούπολη.

Αναφορικά με τη συνολική κίνηση στα τουριστικά πρακτορεία, όπως αναφέρει ο κ. Θεολόγης, βρίσκεται περίπου στο 50% του 2019, της τελευταίας χρονιάς προ κορωνοϊού. Ωστόσο η αποδοχή που καταγράφεται αποτελεί μια πρώτης τάξεως νότα αισιοδοξίας πως επανερχόμαστε προς την κανονικότητα. Σε αυτό μάλιστα συμβάλει και το γεγονός πως ήδη Θεσσαλονικείς έχουν ξεκινήσει να διερευνούν τα τουριστικά πακέτα για τον Αρκτικό Κύκλο τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά.