Skip to main content

Πούτιν: Απαράδεκτες οι παρεμβάσεις στο εσωτερικό της Λευκορωσίας

Ο πρόεδρος της Ρωσίας είχε σήμερα την τρίτη διαδοχική τηλεφωνική επικοινωνία με τον Λευκορώσο ομόλογό του, Αλεξάντερ Λουκασένκο.

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν είχε σήμερα, την τρίτη κατά σειρά τηλεφωνική συνομιλία, σε διάστημα τεσσάρων ημερών, με τον πρόεδρο της Λευκορωσίας Αλεξάντρ Λουκασένκο, ενώ οι διαμαρτυρίες και διαδηλώσεις συνεχίζονται, μετά τις προεδρικές εκλογές, μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων Belta της Λευκορωσίας.

Ο Πούτιν ενημέρωσε τον Λουκασένκο για τις τηλεφωνικές συνομιλίες που είχε σήμερα με την Γερμανίδα Καγκελάριο Άγγελα Μέρκελ και τον Γάλλο πρόεδρο Εμμανουέλ Μακρόν για την κατάσταση στη Λευκορωσία, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Ο Ρώσος πρόεδρος είπε στη Γερμανίδα Καγκελάριο και στον Γάλλο πρόεδρο κατά την διάρκεια των τηλεφωνικών συνομιλιών, ότι οιεσδήποτε έξωθεν παρεμβάσεις στις εσωτερικές υποθέσεις της Λευκορωσίας θα θεωρηθούν απαράδεκτες.

Ο Πούτιν και ο Λουκασένκο είχαν συνομιλήσει τηλεφωνικά το Σάββατο και την Κυριακή, και η Μόσχα πρότεινε στο Μίνσκ στρατιωτική υποστήριξη εφόσον αυτό καταστεί αναγκαίο.