Skip to main content

Πούτιν: Η πανδημία στη Ρωσία υποχωρεί σταδιακά

Σύμφωνα με τον Ρώσο πρόεδρο η πανδημία στη χώρα υποχωρεί σταδιακά επισημαίνοντας παράλληλα ότι είναι νωρίς να χαλαρώσουν τα μέτρα.

Η πανδημία στη Ρωσία υποχωρεί σταδιακά, δήλωσε σήμερα ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν, επισημαίνοντας παράλληλα ότι είναι νωρίς να χαλαρώσουν όσον αφορά την αντιμετώπιση της πανδημίας, και πρέπει να τηρούνται όλα τα μέτρα προφύλαξης ώστε να υπάρχει απόθεμα κλινών.

Ο Ρώσος πρόεδρος θεωρεί ότι πρέπει να εμβολιασθούν 68 εκατομμύρια Ρώσοι πολίτες, επισημαίνοντας ότι ο εμβολιασμός κατά του κορωνοϊού θα πρέπει να κινηθεί στα ίδια επίπεδα με τον εμβολιασμό κατά της γρίπης κατά την διάρκεια του οποίου έχουν εμβολιασθεί σχεδόν 70 εκατομμύρια πολίτες.

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν ανέφερε επίσης ότι η φαρμακευτική βιομηχανία έχει υπερβεί τους στόχους των χρονοδιαγραμμάτων, σύμφωνα με την ενημέρωση που είχε από τον υπουργό Βιομηχανίας και Εμπορίου Ντενίς Μαντούροφ, Παράλληλα επισήμανε ότι το επίπεδο νοσηρότητας την παρούσα στιγμή στην Ρωσία είναι 12 άτομα ανά 100 χιλιάδες, αναφέροντας ότι ο αριθμός αυτός είναι τέσσερις φορές μικρότερος από ότι σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες.