Skip to main content

Δυσφορία Πούτιν για το «πάγωμα» επενδυτικών σχεδίων με την Ελλάδα

Οι εμπορικές συναλλαγές μεταξύ Ρωσίας και Ελλάδας αυξήθηκαν κατά 80% τους πρώτους δύο μήνες του 2017, υπογράμμισε ο Ρώσος πρόεδρος

Τη δυσφορία του για τη στάση της Ελλάδας για ορισμένα επενδυτικά σχέδια της Ρωσίας, άφησε ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν κατά τη συνάντηση που είχε στο Πεκίνο με τον Αλέξη Τσίπρα.

Σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο «ITAR TASS» ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν, ανέφερε με νόημα στον Έλληνα πρωθυπουργό ότι κάποια πράγματα έχουν «παγώσει».

«Καλά διμερή σχέδια βρίσκονται στην ατζέντα Ρωσίας-Ελλάδας. Δυστυχώς, μέχρι στιγμής έχουν παγώσει, αλλά έχουν καλές προοπτικές για την ανάπτυξή τους», δήλωσε συγκεκριμένα.

Ο κ. Πούτιν πρόσθεσε ότι «οι εμπορικές συναλλαγές μεταξύ Ρωσίας και Ελλάδας αυξήθηκαν κατά 80% τους πρώτους δύο μήνες του 2017. Υπάρχουν κάποιες θετικές τάσεις στον όγκο των εμπορικών συναλλαγών, οι οποίες αυξήθηκαν κατά περισσότερο από 4% το περασμένο έτος και στους δύο πρώτους μήνες του τρέχοντος έτους ενισχύθηκαν κατά 80%. Το εμπόριό μας με τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης αυξήθηκε συνολικά κατά 43%».

Σύμφωνα πάντα με το ITAR TASS, ο κ. Τσίπρας από την πλευρά του είπε ότι έχει σημειωθεί σημαντική πρόοδος στις ελληνορωσικές σχέσεις, αλλά εξακολουθούν να υπάρχουν πολλά ανοιχτά θέματα που πρέπει να συζητηθούν.

«Είναι απόλυτα σημαντικό να συζητήσουμε τις θετικές μας τάσεις στο διμερές εμπόριο και την κατάσταση στην περιοχή στο σύνολό της» δήλωσε ο πρωθυπουργός. Eπίσης, η εισροή ρωσικών τουριστών στην Ελλάδα αυξάνεται, δήλωσε ο κ. Τσίπρας.