Skip to main content

Πρόταση ΠΟΒΑΚΩ: Υιοθεσία ακριτικών νησιών από περιφέρειες για αμεσότερη ενίσχυση

Οφείλουμε να προσπεράσουμε τις όποιες γραφειοκρατικές αγκυλώσεις, κάνοντας πιο αποτελεσματικές ενέργειες, δήλωσε ο γενικός γραμματέας της ΠΟΒΑΚΩ.

Την υιοθεσία ακριτικών νησιών από περιφέρειες της χώρας, προκειμένου να έχουν ευκολότερη και αμεσότερη οικονομική ενίσχυση, όταν αυτό απαιτείται, πρότεινε ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Βιοτεχνών Αργυροχρυσοχόων Κοσμηματοπωλών Ωρολογοπωλών, Πέτρος Καλπακίδης κατά την πρόσφατη εθιμοτυπική συνάντηση που είχε με τον υφυπουργό Εθνικής Άμυνας, Αλκιβιάδη Στεφανή.

Ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας προσκάλεσε τον πρόεδρο και τον γενικό γραμματέα της ΠΟΒΑΚΩ, Τριαντάφυλλο Παπαθανασίου προκειμένου να τους ευχαριστήσει για τη δωρεά της Ομοσπονδίας, προς τη Διοίκηση Άμυνας Νήσου (ΔΑΝ) Μεγίστης, για τις υψηλές υπηρεσίες, που προσφέρει στη θωράκιση της πατρίδας μας.

Αξίζει να σημειωθεί πως κλιμάκιο της ΠΟΒΑΚΩ, αποτελούμενο από τους κ.κ. Καλπακίδη και Παπαθανασίου είχε μεταβεί στο Καστελλόριζο.

Ο κ. Στεφανής, από την πλευρά του εξήρε την κίνηση της ΠΟΒΑΚΩ, ενώ ο κ. Καλπακίδης τόνισε πως «στόχος της Ομοσπονδίας ήταν η έμπρακτη στήριξη των ανθρώπων που περιφρουρούν την ελληνικότητα του Αιγαίου. Βούληση μας είναι να συνεχίσουμε, όπως κάναμε και στο παρελθόν να υποστηρίζουμε με δράσεις αλληλεγγύης και κοινωνικής στήριξης, τις ευαίσθητες περιοχές της Ελλάδας και όσους το έχουν ανάγκη». Στο πλαίσιο αυτό πρότεινε και την «υιοθεσία» ακριτικών νησιών από Περιφέρειες της χώρας, και δη όπως είπε «από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας».

«Οφείλουμε να προσπεράσουμε τις όποιες γραφειοκρατικές αγκυλώσεις, κάνοντας πιο αποτελεσματικές ενέργειες ώστε να συνδράμουμε και να ανακουφίσουμε όλους όσους το έχουν ανάγκη» ανέφερε ο γενικός γραμματέας της ΠΟΒΑΚΩ.