Skip to main content

ΠΟΞ: Ζητεί μείωση του εργοδοτικού ποσοστού στις ασφαλιστικές εισφορές

Θέση της Ομοσπονδίας είναι η άμεση αποκλιμάκωση των βαρών για το ελληνικό ξενοδοχείο, αναφέρει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξενοδόχων

Να γίνει πράξη η μείωση του εργοδοτικού ποσοστού στις ασφαλιστικές εισφορές ζητεί η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξενοδόχων (ΠΟΞ), σημειώνοντας πως, με τη διεύρυνση της εισφοροδοτικής βάσης που επιτυγχάνεται με την επέκταση της κλαδικής συλλογικής σύμβασης, αυτό είναι πλέον απολύτως εφικτό.

Σε ανακοίνωσή της, η ΠΟΞ σημειώνει πως «η υπογραφή της επέκτασης της κλαδικής συλλογικής σύμβασης είναι αποτέλεσμα της συνεργασίας που έχει εμπεδωθεί εδώ και χρόνια, μεταξύ της Ομοσπονδίας και των εργαζομένων στον κλάδο, προκειμένου να διασφαλίσουμε την εργασιακή ειρήνη και τον πρωταγωνιστικό ρόλο του ελληνικού τουρισμού στην οικονομική ανάκαμψη και την ενίσχυση της απασχόλησης».

Όπως τονίζει ωστόσο η ΠΟΞ, αυτή η απόφαση επιφέρει σημαντική αύξηση του κόστους εργασίας για τα ξενοδοχεία και δημιουργεί εύλογους προβληματισμούς, ως προς τη δυνατότητά τους να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους, μέσα σε μια συγκυρία δυσθεώρητων βαρών.

«Θέση της Ομοσπονδίας είναι η άμεση αποκλιμάκωση των βαρών για το ελληνικό ξενοδοχείο. Επί παραδείγματι, θα πρέπει να γίνει πράξη η μείωση του εργοδοτικού ποσοστού στις ασφαλιστικές εισφορές, καθώς με τη διεύρυνση της εισφοροδοτικής βάσης που επιτυγχάνεται με την επέκταση, αυτό είναι πλέον απολύτως εφικτό», συμπληρώνει η ΠΟΞ.

Επιπλέον, ζητεί να συνεχιστεί ο διάλογος για το ζήτημα των νεοεισερχόμενων στην αγορά εργασίας του κλάδου, προκειμένου, όπως συμπληρώνει, ο τουρισμός να συνεχίσει να αποτελεί φάρο απασχόλησης για τους ανέργους.