Skip to main content

Πράετ: Πολιτικά σύννεφα στην οικονομία της Ευρωζώνης

Υπάρχουν κάποια σύννεφα, τα οποία θα πρέπει να τα προσέξουμε, καθώς θα μπορούσαν να καταφέρουν καίριο πλήγμα στην εμπιστοσύνη, είπε ο Πάετ.

Η οικονομία της Ευρωζώνης παραμένει σε «καλή κατάσταση» αναφέρει ο επικεφαλής οικονομολόγος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Πέτερ Πράετ, προειδοποιώντας ωστόσο ότι αρχίζουν να πυκνώνουν τα «πολιτικά σύννεφα», που θα μπορούσαν να υπονομεύσουν την εμπιστοσύνη.

«Υπάρχουν κάποια σύννεφα, τα οποία θα πρέπει να τα προσέξουμε, καθώς θα μπορούσαν να καταφέρουν καίριο πλήγμα στην εμπιστοσύνη» προειδοποίησε σε συνέδριο στις Βρυξέλλες ο Πέτερ Πράετ, αποφεύγοντας πάντως να προσδιορίσει ποια ακριβώς είναι αυτό.

Είναι πάντως βέβαιο ότι η ΕΚΤ παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις στην Ιταλία. Κληθείς λοιπόν να σχολιάσει το οικονομικό πρόγραμμα Κινήματος Πέντε Αστέρων και Λέγκας, ανέφερε ότι η ΕΚΤ θα τηρήσει στάση αναμονής, έως ότου γίνουν γνωστές περισσότερες λεπτομέρειες. Παρόμοια στάση τηρεί και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Ο Επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων, Πιέρ Μοσκοβισί, δήλωσε σήμερα ότι οι Βρυξέλλες δεν σχολιάζουν ανακοινώσεις, αλλά αποφάσεις- νόμους.