Skip to main content

Περιβαλλοντικές δράσεις πραγματοποίησε η ΟΝΝΕΔ Θεσσαλονίκης (φωτο)

Η Οργάνωση Νέων του κυβερνώντος κόμματος στην πόλη τίμησε την παγκόσμια ημέρα περιβάλλοντος που έχει καθιερωθεί ετησίως στις 5 Ιουνίου.

Περιβαλλοντικές δράσεις σε όλη την Θεσσαλονίκη πραγματοποίησε η ΟΝΝΕΔ Θεσσαλονίκης με αφορμή την παγκόσμια ημέρα περιβάλλοντος που έχει καθιερωθεί ετησίως στις 5 Ιουνίου.

Πιο συγκεκριμένα, αρχικά πραγματοποιήθηκε συνάντηση του Προέδρου της ΟΝΝΕΔ Θεσσαλονίκης Χρυσόστομου Τσατσούλη και του αντιπροέδρου της Σωκράτη Μπρόζου και κλιμάκιο της οργάνωσης με τον Πρόεδρο του Φορέα Διαχείρισης Στέρεων Αποβλήτων Κεντρικής Μακεδονίας (ΦΟΔΣΑ) Μιχάλη Γεράνη, όπου συζητήθηκαν οι στόχοι που έχει θέσει ο φορέας, για μια σύγχρονη Περιφέρεια που αξιοποιεί τα αστικά απορρίμματα για να παράγει κοινωνικό όφελος και ανάπτυξη, για την κυκλική οικονομία αλλά και τις δράσεις για την στήριξη της πράσινης  αντίληψης.

Τονίστηκε ότι η διαχείριση στερεών αποβλήτων δεν πρέπει να αποτελεί ακόμα ένα πρόβλημα αλλά μια μεγάλη ευκαιρία ευρύτερης ανάπτυξης. Με το τρίπτυχο «Μειώνουμε και ξαναχρησιμοποιούμε πριν ανακυκλώσουμε» ας βάλουμε όλοι το λιθαράκι μας να γιγαντώσουμε την προσπάθεια και να σώσουμε το Περιβάλλον δηλαδή το σπίτι που μας φιλοξενεί.

Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε, η δράση «Καθαρίζω τον Θερμαϊκό κόλπο», όπου μέλη της ΟΝΝΕΔ Θεσσαλονίκης παρουσία του Δημάρχου του Δήμου Θερμαϊκού Γεώργιου Τσαμασλή και του αντιδημάρχου κ. Κωνσταντίνου Μπάρμπα, προέβησαν στον καθαρισμό της ακτής των Νέων Επιβατών με σκοπό την ευαισθητοποίηση των κατοίκων και των επισκεπτών στην προστασία του περιβάλλοντος.

Η επόμενη συνάντηση μας, πραγματοποιήθηκε στον Δήμο Ευόσμου-Κορδελιού παρουσία τουΥπεύθυνου Τοπικής Αυτοδιοίκησης Ανέστη Φίσκα και του Υπεύθυνου Οργανωτικού Βορείου Ελλάδος Παναγιώτη Λεμπέση με τον αντιδήμαρχο Καθαριότητας και Πρασίνου Χρήστο Δεμερτζή, όπου συζητήθηκαν θέματα περιβάλλοντος, ανακύκλωσης και πράσινης ανάπτυξης. Η νέα γενιά μπορεί και πρέπει να συμβάλει καθοριστικά́ στο να βρεθούν λύσεις για την καθαριότητα και την ανακύκλωση.

Τέλος, με κεντρικό ομιλητή τον Επίκουρο Καθηγητή Περιβαλλοντικής Τεχνολογίας του Τμήματος Χημείας του ΑΠΘ κ. Ιωάννη Κατσογιάννη, πραγματοποιήθηκε Πολιτική Ακαδημία με θέμα «Το σήμερα και το αύριο του Περιβάλλοντός: Περιβαλλοντική διαχείριση και σχεδιασμός» με μεγάλη επιτυχία. Στόχος η διαρκής ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των στελεχών μας για περιβαλλοντικά ζητήματα προκειμένου να συνεισφέρουν ενεργά στην προστασία του περιβάλλοντος.