Skip to main content

Πραγματοποιήθηκαν τα θυρανοίξια του παρεκκλησίου του Αγίου Πολυκάρπου στη Μενεμένη (φωτο)

Πραγματοποιήθηκε σήμερα η τελετή για τα θυρανοίξια του παρεκκλησίου του Αγίου Πολυκάρπου στη Μενεμένη που δώρισε η εταιρεία ΕΔΑ ΘΕΣΣ.

Με κάθε επισημότητα πραγματοποιήθηκε σήμερα η τελετή για τα θυρανοίξια του παρεκκλησίου του Αγίου Πολυκάρπου στον δήμο Αμπελοκήπων - Μενεμένης που δώρισε η εταιρεία ΕΔΑ ΘΕΣΣ στη Μητρόπολη Νεαπόλεως - Σταυρουπόλεως.

Σχετικά με τη δωρεά του παρεκκλησίου που κατασκευάστηκε απέναντι από τα γραφεία της εταιρείας στη συμβολή των οδών Μοναστηρίου και Γληνού, απέναντι από τον ομώνυμο ιερό ναό, ο γενικός διευθυντής της ΕΔΑ ΘΕΣΣ Λεωνίδας Μπάκουρας ανέφερε πως «επειδή ζούμε μέσα στην κοινωνία της πόλης, θεωρούμε ότι πρέπει να βοηθήσουμε τους ανθρώπους που έχουν ανάγκη. Έχουμε ένα μεγάλο εταιρικό πρόγραμμα και συνεχίζουμε να επενδύουμε στην περιοχή μας». Πρόσθεσε πως η εταιρεία θα συνεχίζει να στηρίζει όλες τις ευάλωτες ομάδες λέγοντας χαρακτηριστικά πως «ο Άγιος Πολύκαρπος παρέμεινε πιστός στο Ευαγγέλιο, έτσι και εμείς θα παραμείνουμε πιστοί και αφοσιωμένοι προς όφελος του κοινωνικού συνόλου».

Διαβάστε ακόμη: Μπακούρας: Το καλοκαίρι αρχίζει η αποκλιμάκωση των τιμών στην ενέργεια (video)

«Κάθε ανέγερση νέου ναού είναι και μια έμπρακτη απόδειξη, ένας θεμέλιος λίθος για περισσότερη ανθρωπιά, περισσότερη αλληλεγγύη και περισσότερη παρηγοριά στους συμπολίτες μας», ανέφερε ο υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας και Θράκης), Σταύρος Καλαφάτης, ο οποίος συνεχάρη την εταιρεία για την προσφορά της, αλλά και τη μητρόπολη για το κοινωνικό της έργο.

Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Αμπελοκήπων - Μενεμένης, Λάζαρος Κυρίζογλου, ανέφερε πως ο δήμος συγκατατέθηκε από την πρώτη στιγμή στο αίτημα της ΕΔΑ ΘΕΣΣ να τοποθετηθεί με δικές της δαπάνες το παρεκκλήσι του Αγίου Πολυκάρπου, επισκόπου Σμύρνης, ενώ στηρίζει την τοπική ενορία στην προσπάθεια σνέγερσης του νέου ναού του Αγίου Πολυκάρπου.

Όπως είπε, ο δήμος τροποποίησε το παλιό ΓΠΣ και σε ένα οικόπεδο μεγαλύτερο από 10 στρέμματα που έρχεται σε επαφή με την οδό Μοναστηρίου, απέναντι από το ξενοδοχείο Grand Hotel, θα κατασκευάσει ένα μεγάλο πάρκο 6 στρεμμάτων που είναι στη διαδικασία δημοπράτησης, καλλιτεχνικό γυμνάσιο στα τέσσερα στρέμματα και σε δύο στρέμματα ο ναός.

«Είναι παράδοση στη ρωμιοσύνη να αναζητά συμπαραστάτες και συνοδοιπόρους στο δύσκολο ταξίδι της ζωής και στους αγώνες. Το φυσικό αέριο με δικό του αίτημα ζήτησε να γίνει το παρεκκλήσι. Παραδίδουμε στη λατρεία τον Άγιο Πολύκαρπο και τίθεται προστάτης του φυσικού αερίου. Αυτή τη δύσκολη συγκυρία σε χρόνια θυμωμένα ο άγιός μας να είναι αυτός που θα βοηθήσει, θα συμπαρασταθεί στους αγώνες του φυσικού αερίου, στον δήμο μας και στην προσφυγική μας μητρόπολη», είπε ο μητροπολίτης Βαρνάβας που τέλεσε τα θυρανοίξια.

Στην τελετή παρέστησαν επίσης ο πρόεδρος της ΠΕΔ Κεντρικής Μακεδονίας, δήμαρχος Πυλαίας - Χορτιάτη, Ιγνάτιος Καϊτεζίδης και οι βουλευτές της ΝΔ, Κώστας Γκιουλέκας και Στράτος Σιμόπουλος.