Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2022
x

ΠΡΑΣΙΝΟ ΦΩΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΗΠΕΙΡΟΥ ΓΙΑ ΜΕΓΑΛΟ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΟ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΖΙΤΣΑΣ

Το φωτοβολταϊκό πάρκο θα είναι ισχύος 10 MW, αναπτυχθεί σε γήπεδα δύο κοινοτήτων στη Ζίτσα Ιωαννίνων, όπου θα εγκατασταθούν 14.300 γεννήτριες

Πράσινο φως έδωσε η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας για την κατασκευή και λειτουργία μεγάλου φωτοβολταϊκού πάρκου σε εκτάσεις του Δήμου Ζίτσας Ιωαννίνων.

Πρόκειται για ένα από τα έργα για τα οποία είχαν γνωμοδοτήσει αρνητικά η Επιτροπή Περιβάλλοντος και οι αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας Ηπείρου.

Οι γνωμοδοτήσεις τόσο των Δήμων όσο και της Περιφέρειας για έργα ΑΠΕ δεν είναι καθοριστικής σημασίας και συχνά μάλιστα λαμβάνονται μόνο με βάση την ικανοποίηση των τοπικών κοινωνιών, αλλά χωρίς αυτό να έχει πρακτική αξία και ουσία.

Το συγκεκριμένο φωτοβολταϊκό είναι ισχύος 10 MW με φορέα υλοποίησης και κατασκευής την ΑΒΟ WIND η οποία έχει υποβάλλει προτάσεις και για άλλα έργα στην Ήπειρο με τον προυπολογισμό τους συνολικά να ανέρχεται στα 300 εκατομμύρια.

Το συγκεκριμένο έργο θα αναπτυχθεί σε δύο γήπεδα στις Δημοτικές Ενότητες Ευρυμενών και Πασσαρώνας του Δήμου Ζίτσας και σε συνολικές εκτάσεις 77 στρεμμάτων.

Συνολικά θα εγκατασταθούν 14.300 φωτοβολταϊκές γεννήτριες.

Πηγή: Epirupost
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ