Skip to main content

ΟΑΣΘ: Εγκρίθηκε η Συλλογική Σύμβαση Εργασίας με την υπογραφή Σκυλακάκη

Οι εργαζόμενοι του Οργανισμού αναμένουν πλέον να λάβουν αναδρομικά το επόμενο διάστημα χρήματα που δεν αφορούν μισθολογικές παροχές

Την πολυπόθητη έγκριση της Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας για τη διετία 2022 - 2023 έλαβαν οι εργαζόμενοι του ΟΑΣΘ, τερματίζοντας ουσιαστικά μια διετή κόντρα με την κυβέρνηση και την πρώην διοίκηση του Οργανισμού, η οποία είχε πάρει ούτε λίγο ούτε πολύ διαστάσεις... θρίλερ, με διαδοχικές απεργιακές κινητοποιήσεις και χειρόφρενο στα λεωφορεία, που ταλαιπώρησαν για μήνες τους πολίτες της Θεσσαλονίκης.

Η συγκεκριμένη έγκριση ήρθε με την υπογραφή του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Θεόδωρου Σκυλακάκη, που ουσιαστικά αφορούσε την καταβολή των μη μισθολογικών παροχών από την πρώτη μέρα του 2022.

Αυτό είχε ήδη συμφωνηθεί μεταξύ του Συνδικάτου Εργαζομένων του Οργανισμού, της νέας διοίκησης του ΟΑΣΘ και των συναρμόδιων υπουργείων Υποδομών και Μεταφορών και Οικονομικών.

Άλλωστε η ΣΣΕ είχε ήδη υπογραφεί από τον περασμένο Σεπτέμβριο, ανάμεσα στη Διοίκηση του ΟΑΣΘ και το Συνδικάτο, και αυτό που αναμενόταν ήταν οι υπογραφές των στελεχών της κυβέρνησης. Η ΣΣΕ ικανοποιεί όλα τα αιτήματα που είχαν οι εργαζόμενοι στον Οργανισμό.

«Πλέον η Συλλογική Σύμβαση τίθεται σε εφαρμογή, ωστόσο αυτό που περιμένουμε είναι να έρθουν τα χρήματα που έχουν συμφωνηθεί να λάβουν οι εργαζόμενοι αναδρομικά», αναφέρει στη Voria.gr ο πρόεδρος του Συνδικάτου Εργαζομένων του ΟΑΣΘ Γιάννης Δήμκας.

Με την εφαρμογή της ΣΣΕ οι εργαζόμενοι θα λάβουν αναδρομικά τις παροχές αυτές από 1/1/2022.