Skip to main content

Πράσινο για την κατασκευή της γέφυρας Στρυμόνα στη Μαυροθάλασσα

Εγκρίθηκε η χρηματοδότηση για τη γέφυρα Στρυμόνα στη Μαυροθάλασσα - «Λύση στην ταλαιπωρία των πολιτών και το αυξημένο κόστος μετακινήσεων»

Ένα από τα σημαντικότερα έργα υποδομής των Σερρών αρχίζει να υλοποιεί η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, με τη συνδρομή του Υπουργείου Ανάπτυξης και του αναπληρωτή υπουργού Στέργιου Πιτσιόρλα, που ενέκρινε τη σχετική χρηματοδότηση για την κατασκευή της γέφυρας στον κάτω ρου του ποταμού Στρυμόνα.

«Η συγκεκριμένη γέφυρα είναι εξαιρετικά σημαντική για την περιοχή που εξυπηρετεί, καθώς οι κάτοικοι πολλών οικισμών και ειδικά οι αγρότες αναγκάζονται να κάνουν περιπορεία δεκάδων χιλιομέτρων για τις καθημερινές μετακινήσεις τους, με αποτέλεσμα να αυξάνεται το κόστος μετακίνησης και παραγωγής, όπως και η ταλαιπωρία τους. Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας είχε αναγνωρίσει το πρόβλημα από την πρώτη στιγμή και προσπάθησε επανειλημμένα να αναζητήσει χρηματοδότηση, αφού πρώτα ολοκλήρωσε όλες τις αναγκαίες διαδικασίες, ώστε να υλοποιηθεί το έργο. Η ετοιμότητα των υπηρεσιών μας και η μελέτη που καταθέσαμε βρήκε ανταπόκριση από το Υπουργείο Ανάπτυξης και εγκρίθηκε από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων κονδύλι ύψους 14 εκ. ευρώ, οπότε το σημαντικό αυτό έργο ειδικά για την πρωτογενή παραγωγή θα αρχίσει να κατασκευάζεται άμεσα. Υλοποιούμε έτσι άλλη μια δέσμευσή μας ως διοίκηση της Περιφέρειας προς τους πολίτες της Κεντρικής Μακεδονίας, δίνοντας λύση σε ένα χρόνιο πρόβλημα του νομού Σερρών», τόνισε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, ο οποίος ευχαρίστησε προσωπικά τον κ. Πιτσιόρλα για τη συνδρομή του στην επίλυση του προβλήματος.

Το έργο περιλαμβάνει την κατασκευή της γέφυρας, που αποτελείται από επτά ανοίγματα 35,5 μέτρων, πεζοδρόμιο, αλλά και όλες τις απαραίτητες προσβάσεις για τη ζεύξη του ποταμού Στρυμόνα, στην περιοχή μεταξύ Ιβήρων – Μαυροθάλασσας – Πεθελινού.

Η γέφυρα θα εξυπηρετήσει το υφιστάμενο αγροτικό δίκτυο των περιοχών εκατέρωθεν του ποταμού Στρυμόνα, στην περιοχή των οικισμών Παραλιμνίου, Πεθελινού, Δραβίσκου, Μαυρολόφου και Μυρκίνου βορείως του ποταμού και Αχινού, Ιβήρων, Μαυροθάλασσας και Τραγίλου νοτίως του ποταμού.

Η κατασκευή της γέφυρας ήταν πάγιο αίτημα των κατοίκων της περιοχής, διότι η απόσταση ανάμεσα στις άλλες δυο γέφυρες του Στρυμόνα, που εξυπηρετούν τις ανάγκες οδικής επικοινωνίας της περιοχής, της Πεπονιάς και της Αμφίπολης, είναι 41 χιλιόμετρα, απόσταση την οποία αναγκαστικά διανύουν σε καθημερινή βάση, ειδικά οι καλλιεργητές.