Κυριακή 5 Δεκεμβρίου 2021
x

ΠΡΑΞΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: ΑΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΟΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΙΣ ΠΛΗΜΜΥΡΕΣ

Ευθύνες στη διοίκηση της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας για τα πρόσφατα πλημμυρικά φαινόμενα επιρρίπτει η παράταξη της αντιπολίτευσης.

Για σοβαρά προβλήματα στον τομέα της αντιπλημμυρικής προστασίας στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας κάνει λόγο η παράταξη «Πράξεις για τη Μακεδονία» λόγω των ελλείψεων σε έργα υποδομής αλλά και εξαιτίας του μη καθαρισμού των ρεμάτων.

«Αποτέλεσμα της κατάστασης αυτής ήταν, κατά την πρόσφατη βροχόπτωση, να υπερχειλίσει, στην Π.Ε. Θεσσαλονίκης, το ρέμα του Ανθεμούντα και να διακοπεί η κυκλοφορία στην Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης -Νέας Μηχανιώνας. Ευτυχώς δεν θρηνήσαμε ανθρώπινα θύματα, αλλά οι ευθύνες για τον ελλιπή καθαρισμό βαρύνουν τη διοίκηση της Π.Κ.Μ., η οποία θα πρέπει, κάποτε, να τις αναλάβει. Οι κάτοικοι της Περιφέρειας  και οι επισκέπτες δικαιούνται να μετακινούνται με ασφάλεια», επισημαίνει η παράταξη. 

«Για άλλη μια φορά θεατές στο ίδιο έργο. Με λίγο νερό παραπάνω ανθρώπινες ζωές κινδυνεύουν, δρόμοι κλείνουν, περιουσίες καταστρέφονται, οι παλιές, στην πλειοψηφία τους, υποδομές, όπως οι γέφυρες, φθείρονται περαιτέρω. Εμείς, μαζί με τους πολίτες, περιμένουμε μάταια τον αναλυτικό σχεδιασμό αντιπλημμυρικής προστασίας (καθαρισμό ρεμάτων και συστημάτων απορροής, συντήρηση γεφυρών, κατασκευή φραγμάτων, συντονισμό υπηρεσιών κ.α.) και αν αυτός, επιτέλους υπάρξει, το χρονοδιάγραμμα εφαρμογής του», δήλωσε ο επικεφαλής της παράταξης «Πράξεις για την Μακεδονία» Χρήστος Παπαστεργίου.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ