Skip to main content

Πρεμιέρα σήμερα για τη διάθεση πετρελαίου θέρμανσης

Η τιμή του αναμένεται να κινηθεί στα επίπεδα του 1,02 ευρώ το λίτρο, φθηνότερη κατά 11% περίπου σε σύγκριση με την αντίστοιχη τιμή του Οκτωβρίου 2018

Από σήμερα 15 Οκτωβρίου ξεκινά η διάθεση του πετρελαίου θέρμανσης. Η τιμή του αναμένεται να κινηθεί στα επίπεδα του 1,02 ευρώ το λίτρο, φθηνότερη κατά 11% περίπου σε σύγκριση με την αντίστοιχη τιμή του Οκτωβρίου του 2018.

Εν τω μεταξύ η κυβέρνηση προανήγγειλε την αύξηση της δαπάνης του κρατικού προϋπολογισμού για το επίδομα θέρμανσης κατά 10 εκατ. ευρώ και την προκαταβολή ενός μεγάλου μέρους των ποσών του επιδόματος από το τρέχον έτος.

Το επίδομα θέρμανσης χορηγείται κάθε χρόνο σε νοικοκυριά με τη μορφή επιδότησης της αγοράς συγκεκριμένης ποσότητας, βάσει γεωγραφικών, εισοδηματικών και περιουσιακών κριτηρίων.

Ο πρόεδρος του Συνδέσμου των Εταιριών Εμπορίας Πετρελαιοειδών Ελλάδας (ΣΕΕΠΕ) Γιάννης Αληγιζάκης είχε τονίσει, μιλώντας σε εκδήλωση του Συνδέσμου, ότι η κατανάλωση πετρελαίου θέρμανσης στα χρόνια της κρίσης μειώθηκε κατά 70 %.

Σημείωσε ότι η καλύτερη λύση θα ήταν να μειωθεί ο Ειδικός Φόρος Κατανάλωσης στο προϊόν, έως ότου όμως δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις γι' αυτό, πρότεινε τη διεύρυνση του επιδόματος θέρμανσης σε όλες τις οικογένειες με εισόδημα έως 50.000 ευρώ το χρόνο, χωρίς άλλες προϋποθέσεις.