Skip to main content

Πρεσβής Κατάρ: Ετοιμάζουμε επίθεση επενδύσεων στην Ελλάδα

Ανοίγει νέα σελίδα στις σχέσεις με το Κατάρ μετά την αλλαγή κυβέρνησης που θεωρείται πιο «φιλική» προς τις επενδύσεις, είπε ο Αμπντουλαζίζ Αλί Αλ Ναάμ

Επενδυτική επίθεση ετοιμάζει το επόμενο διάστημα στην Ελλάδα το κράτος του Κατάρ, όπως είπε ο Καταριανός πρέσβης Αμπντουλαζίζ Αλί Αλ Ναάμ σε δείπνο που είχε με Έλληνες δημοσιογράφους σε εστιατόριο των βορείων προαστίων.

Ο Άραβας διπλωμάτης ανέφερε ότι τα προβλήματα με τις επενδύσεις ανήκουν στο παρελθόν και ότι ανοίγει νέα σελίδα στις σχέσεις με το Κατάρ μετά την αλλαγή κυβέρνησης που θεωρείται πιο φιλική προς τις επενδύσεις.

Σύμφωνα με το το iefimerida.gr, o νέος Εμίρης Ταμίμ Μπιν Χαμάντ Αλ Θανί επισκέφθηκε στις 20 Ιουλίου τη Ζάκυνθο με το super yacht του Al Lousail και επιθεώρησε –για πρώτη φορά- την έκταση 15.000 στρεμμάτων που αγόρασε το 2014 ο πατέρα του πάνω από το Ναυάγιο με σκοπό να χτιστούν εκεί πολυτελή τουριστικά καταλύματα για κροίσους απ’ όλον τον κόσμο.

Σύμφωνα με τον Καταριανό πρέσβη, το project της Ζακύνθου όπως και αυτό της νήσου Οξειάς που βαλτώνουν τα τελευταία χρόνια λόγω γραφειοκρατικών αγκυλώσεων και δικαστικών περιπετειών θα ξεπαγώσουν άμεσα, ενώ ήδη ο Κρατικό Καταριανός επενδυτικός όμιλος αναζητά νέες ευκαιρίες για επενδύσεις στην Ελλάδα.

Επενδυτικοί στόχοι στην Ελλάδα: Τουρισμός, ενέργεια και τράπεζες

Ήδη ο Αμπντουλαζίζ Αλι Αλ Ναάμ έχει ξεκινήσει κύκλο επαφών με στελέχη της νέας κυβέρνησης και έχει συναντηθεί με τον Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνη Γεωργιάδη καθώς και με τον Υπουργό Τουρισμού Χάρη Θεοχάρη, ενώ εκκρεμούν συναντήσεις με τους Υπουργούς Εσωτερικών Τάκη Θεοδωρικάκο και Εξωτερικών Νίκο Δένδια.

Στο στόχαστρο του πάμπλουτου εμιράτου για νέα επενδυτικά πλάνα βρίσκονται σύμφωνα με τον πρέσβη οι τομείς του τουρισμού, της ενέργειας και των τραπεζών. Παράλληλα προωθούνται νέοι προορισμοί στην Ελλάδα γα την Qatar Airways από την επόμενη τουριστική περίοδο. Επίσης ο Καταριανός αξιωματούχος έχει επαφές με κυβερνητικά στελέχη τις τελευταίες ημέρες στην Αθήνα ώστε να γίνει πράξη, έστω και με καθυστέρηση, η πρόθεση που έχει εκφράσει το Κατάρ αμέσως μετά τη φωτιά στο Μάτι να βοηθήσει στην ανοικοδόμηση της περιοχής.

Το Μουντιάλ και το ξύλινο σκάφος

Την ίδια ώρα το Κατάρ ετοιμάζεται πυρετωδώς για το Μουντιάλ του 2022 και ο πρέσβης εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι όλα θα είναι έτοιμα στην ώρα τους και η διοργάνωση θα στεφθεί με απόλυτη επιτυχία. Όπως είπε, το 40μετρο ξύλινο σκάφος Al Mubaraki σύμβολο της Καταριανής ναυτικής παράδοσης, έχει ξεκινήσει το ταξίδι του στον κόσμο με στόχο να προωθήσει τον πολιτισμό του Κατάρ αλλά και τη διοργάνωση του Μουντιάλ.

Για την Ελλάδα ο πρώτος σταθμός του σκάφους ήταν την προηγούμενη εβδομάδα η Θεσσαλονίκη ενώ το επόμενο διάστημα το εντυπωσιακό σκαρί με την Ελληνική και την Καταριανή σημαία στο πανύψηλο κατάρτι του , θα ταξιδέψει στη Μύκονο την Αθήνα και την Κέρκυρα.