Skip to main content

Πρίγιοβιτς:Παιχνίδι της χρονιάς για Άρη, για εμάς όπως όλα τα υπόλοιπα

«Πρέπει όλοι να ξέρουν όταν παίζουν με τον ΠΑΟΚ πως θα χάνουν με 5-0, με 10-0, χωρίς οίκτο», δήλωσε χαρακτηριστικά ο αρχισκόρερ του «Δικεφάλου»

Μια εφ' όλης της ύλης συνέντευξη παραχώρησε μιλώντας στον ρ/σ «Arena», ο Αλεξάνταρ Πρίγιοβιτς.

Ο Σέρβος επιθετικός του ΠΑΟΚ μίλησε για το προσεχές ντέρμπι εναντίον του Άρη, την απόφασή του να παραμείνει στον «Δικέφαλο» παρά τις καλοκαιρινές προτάσεις αλλά και το ποδόσφαιρο στην Ελλάδα των ξένων διαιτητών.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο άσος των «ασπρόμαυρων»:

Για το Άρης-ΠΑΟΚ: «Δεν περιμένω τίποτα διαφορετικό από το να μπούμε στον αγώνα για να κερδίσουμε. Έχουμε την ποιότητα για να περάσουμε με το διπλό το «Κλεάνθης Βικελίδης», αν και ξέρουμε πως είναι πολύ δύσκολο ματς. Δεν έχουμε σκεφτεί πολλά για αυτό το ματς πάντως. Πηγαίνουμε βήμα με βήμα, είχαμε δύσκολο πρόγραμμα τον προηγούμενο μήνα και ξέρουμε πως για τον Άρη αυτό είναι το παιχνίδι της χρονιάς, γιατί ο ΠΑΟΚ είναι ο μεγαλύτερος αντίπαλος που θέλουν να κερδίσουν. Για εμάς είναι ένα ματς όπως όλα τα υπόλοιπα, ξέρουμε πως ο Άρης θέλει να κερδίσει τον ΠΑΟΚ, αλλά και για εμάς είναι σημαντικό για την ψυχολογία μας, να πάρουμε τη νίκη. Πιστεύω στην ομάδα μου και την ποιότητά της και θέλω να ξεκινήσουμε με νίκη μετά την διακοπή για τις εθνικές ομάδες».

Για το φετινό πρωτάθλημα και τον στόχο του... 30/30: «Έχουμε δείξει πως μπορούμε να κερδίσουμε οποιοδήποτε ματς, κερδίσαμε και στην έδρα του Ολυμπιακού, και την ΑΕΚ, και στο Champions League. Για εμάς κάθε ματς είναι ένας τελικός, πρέπει να παίζουμε κι εκτός έδρας όπως ακριβώς παίζουμε και στην Τούμπα. Είναι καλό το να προσεγγίζουμε έτσι τον κάθε αγώνα. Έχουμε ποιότητα και γιατί όχι να μην κερδίσουμε όλα τα ματς που θα δώσουμε στο πρωτάθλημα ;»

Για τις διαιτητικές αποφάσεις που καθόρισαν τον πρωταθλητή την περσινή σεζόν: «Δεν μπορώ να πω πολλά για αυτό, όμως σίγουρα οι διαιτητές έκαναν την διαφορά πέρσι. Στα ματς με την ΑΕΚ και τον Ολυμπιακό, πήραν αποφάσεις που ίσως δεν έπρεπε να πάρουν. Ήταν υπερβολικό όλο αυτό, τιμωρηθήκαμε για πέρσι, όμως χάσαμε βαθμούς και από το φετινό πρωτάθλημα. Τα ματς φέτος με τους ξένους διαιτητές ήταν καλύτερα και είναι προφανώς πιο ωραίο να σφυρίζουν τα ντέρμπι ξένοι διαιτητές».

Για την απόφασή του να μείνει στον ΠΑΟΚ το καλοκαίρι: «Είμαι άνθρωπος που ακούω τα συναισθήματά μου. Δεν πηγαίνω αντίθετα από αυτά που θέλει η καρδιά μου. Πιστεύω πως κάτι σπουδαίο φτιάχνεται στον ΠΑΟΚ και αισθάνομαι χαρούμενος, με εκτιμούν στον σύλλογο, στην πόλη, στο γήπεδο, στα αποδυτήρια. Νομίζω πως ο ΠΑΟΚ στο μέλλον θα γίνει ένα από τα μεγαλύτερα club στον κόσμο και όταν μου έκανε την πρόταση ο ΠΑΟΚ να μείνω στην ομάδα, συμφώνησα κατευθείαν. Πιστεύω πως εξελίσσομαι στην Ελλάδα, γίνομαι καλύτερος ποδοσφαιριστής, είναι η σωστή επιλογή για εμένα. Σε λίγους μήνες θα έρθουν καινούριες προσφορές από ομάδες, δεν ξέρω τι θα γίνει στο μέλλον, όμως σίγουρα αυτή την στιγμή θέλω να κερδίσω πολλά με τον ΠΑΟΚ».

Για τα πολύ καλά στατιστικά του με την φανέλα του ΠΑΟΚ: «Αυτό σημαίνει ότι έχω έρθει στην σωστή ομάδα, είμαι πεινασμένος όταν παίζω, θέλω να κερδίζω 5-0 σε κάθε ματς, ακόμη και κόντρα στον Απόλλωνα Σμύρνης, θέλουμε να υπερισχύσουμε κόντρα σε ομάδες χαμηλότερης δυναμικής, θέλω να τελειώνω όλα τα ματς με πολλά γκολ, είμαι πεινασμένος, θέλω να νικάω 5-0 σε κάθε ματς. Πρέπει όλοι να ξέρουν όταν παίζουν με τον ΠΑΟΚ πως θα χάνουν με 5-0, με 10-0. Δεν μπορούν να σκέφτονται πως θα έρχονται στην Τούμπα για να παίρνουν πόντους. Θα έρχονται για να τρώνε όσα λιγότερα γκολ μπορούν. Πρέπει να αντιμετωπίζονται όλες οι ομάδες από τον ΠΑΟΚ, χωρίς οίκτο».

Για τους τίτλους που έχει ο ΠΑΟΚ και τον στόχο των «ασπρόμαυρων» φέτος: «Όταν πρωτοήρθα, η ομάδα είχε χρόνια να κερδίσει το κύπελλο Ελλάδας. Είναι μεγάλος σύλλογος με πολλούς φιλάθλους, και πρέπει σίγουρα να κατακτά περισσότερα τρόπαια. Κάθε τρόπαιο είναι σημαντικό και φέτος στόχος μας είναι το νταμπλ. Θέλουμε επίσης να πάμε μακριά στην Ευρώπη. Έπαιζα στην Λέγκια νωρίτερα, η ομάδα είχε 22 τρόπαια όταν ήμουν εκεί και νομίζω πως στον ΠΑΟΚ μπορεί να γίνει κάτι παρόμοιο. Μπορεί να κατακτήσει πολλά τρόπαια, γιατί είναι μεγάλη ομάδα. Δεν μπορώ να περιμένω να δω την ομάδα να κατακτά το πρωτάθλημα».

Για την πιθανότητα ο Όγκνιες Βράνιες να έρθει στον ΠΑΟΚ και να παίξουν ως συμπαίκτες: «Ποτέ δεν ξέρεις στο ποδόσφαιρο, μπορεί να είμαστε συμπαίκτες στο μέλλον. Είμαστε πολύ καλοί φίλοι, είναι επίσης ποιοτικός ποδοσφαιριστής και ναι θέλω να είμαστε συμπαίκτες κάποια μέρα. Το μέλλον θα δείξει αν γίνει κάτι τέτοιο, πάντως σίγουρα αυτήν την περίοδο έχουμε πολύ ποιοτική άμυνα. Το αν έρθει ο Βράνιες ή όχι, θα το αποφασίσει ο πρόεδρος, κι όχι εγώ. Για εμένα πάντως είναι μια ωραία προοπτική. Όσον αφορά αυτό που είχε πει πάντως πριν τον τελικό κυπέλλου πέρσι, ότι δηλαδή είχε κερδίσει τον ΠΑΟΚ στο playstation, μάλλον έπαιζε στο amateur mode».

Για κάτι που του άλλαξε την ποδοσφαιρική του καριέρα: «Σίγουρα η περίοδος που πήγα στη Νορβηγία. Άλλαξε η ψυχοσύνθεσή μου, το μυαλό μου προσγειώθηκε, και επειδή άλλαξα τον τρόπο ζωής μου, κατάλαβα πως αν ήθελα να πετύχω πράγματα στο ποδόσφαιρο θα έπρεπε να δουλέψω σκληρά».

Για τον Μίτροβιτς, ο οποίος παίζει στην θέση του στην εθνική Σερβίας, και την σχέση του με τους συμπαίκτες του εκεί: «Εγώ και ο Μίτρο παίζαμε πολύ καλά όταν βρισκόμασταν μαζί μέσα στο γήπεδο. Μπορούσαμε να κάνουμε ωραία πράγματα στο γήπεδο. Δεν είμαι ο Ντέιβιντ Κόπερφιλντ για να πετύχω γκολ σε δυο λεπτά, αλλά ίσως είμαι κάτι σαν Ντέιβιντ Κόπερφιλντ, αφού αν με αφήσουν λίγα περισσότερα λεπτά, μάλλον θα αλλάξω το αποτέλεσμα. Είναι τιμή για εμένα να παίζω στην εθνική ομάδα, κάθε φορά που με καλούν πηγαίνω, αλλά ο κόουτς αποφασίζει πότε πρέπει να παίζω και πότε όχι. Εγώ, πάντοτε είμαι έτοιμος».

Για τον Αμρ Ουάρντα: «Ξέρω ότι σκόραρε και στο προηγούμενο παιχνίδι της Αιγύπτου, του εύχομαι το καλύτερο, μακάρι να γυρίσει στην ομάδα τώρα και να μας διασκεδάζει».