Skip to main content

Πρύτανης ΑΠΘ: Προς επιπέδωση η καμπύλη του ιικού φορτίου στη Θεσσαλονίκη

Ο πρύτανης τόνισε πως στη Θεσσαλονίκη αρχίζει και επιπεδώνεται η καμπύλη της συγκέντρωσης του ιικού φορτίου σε τιμές περίπου του τέλους Οκτωβρίου

Στη διαβεβαίωση πως στη Θεσσαλονίκη δεν φαίνεται να υπάρχει εκθετική αύξηση του κορωνοϊού προχώρησε ο πρύτανης του ΑΠΘ, καθηγητής κ. Νίκος Παπαϊωάννου.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο πρύτανης ο οποίος συμμετέχει και στην ομάδα που κάνει τις μετρήσεις στα λύματα, τόνισε ότι στη Θεσσαλονίκη αρχίζει και επιπεδώνεται η καμπύλη της συγκέντρωσης του ιικού φορτίου σε τιμές περίπου της περιόδου του τέλους Οκτωβρίου και πρόσθεσε ότι οι τιμές από το δίκτυο της Αθήνας είναι ανάλογες, ωστόσο  είναι διαφορετικό το ποσό συγκέντρωσης, καθώς η πρωτεύουσα είναι πολύ μεγαλύτερη. «Σε κάθε περίπτωση στη Θεσσαλονίκη δε φαίνεται να υπάρχει εκθετική αύξηση», σημείωσε.

Παράλληλα, εξέφρασε την αισιοδοξία του για την πορεία της πανδημίας επισημαίνοντας ότι η εξέλιξη του εμβολιασμού και η βελτίωση του καιρού είναι παράγοντες που ευνοούν. «Είμαστε προς το τέλος. Σωστή συμπεριφορά δική μας μαζί με τον εμβολιασμό θα μας βάλουν σε καλό δρόμο», κατέληξε.