Skip to main content

Πρύτανης ΑΠΘ για πάρτι: Τα παιδιά πρέπει να καταλάβουν, όχι να τιμωρηθούν (vid)

«Nα βρούμε έναν τρόπο να ευαισθητοποιήσουμε αυτά τα παιδιά, εκεί είναι η ουσία. Και νομίζω ότι εμείς ως ακαδημαϊκοί ταγοί αυτό πρέπει να κάνουμε»

Για το επίμαχο πάρτι με περισσότερα από τα χίλια άτομα που διοργανώθηκε στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο στη Θεσσαλονίκη μίλησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 με τον Νίκο Χατζηνικολάου, ο πρύτανης του ΑΠΘ Νίκος Παπαϊωάννου.

«Είναι αυτονόητο ότι καταδικάζουμε όλες αυτές τις αντικοινωνικές και ανεύθυνες συμπεριφορές νέων ανθρώπων σε διάφορα σημεία και σε διάφορες περιοχές, αλλά από την άλλη νομίζω ότι οι νέοι άνθρωποι δεν χρειάζονται ούτε τιμωρητική διάθεση ούτε να τους κουνάμε το δάχτυλο. Νομίζω ότι μπορούμε να βρούμε έναν τρόπο επικοινωνίας, όπως αυτόν που βρίσκουμε μέσα στα αμφιθέατρα και στα εργαστήρια και τα παιδιά συμμετέχουν με τις μάσκες τους. Έναν τέτοιο τρόπο να βρει η Πολιτεία και θεωρώ πολύ σημαντική σήμερα την τηλεδιάσκεψη του Πρωθυπουργού με τους αρμόδιους φορείς ώστε να βρεθεί ένας κώδικας επικοινωνίας με τα νέα παιδιά έτσι ώστε να καταλάβουν ότι και το βράδυ δεν είναι άτρωτα» επεσήμανε ο κ. Παπαϊωάννου και συμφώνησε ότι πρέπει να υπάρξει εκστρατεία ενημέρωσης.

«Γι' αυτόν τον λόγο έκανα την πρόταση χθες σε συνεργασία με τον Περιφερειάρχη και με τον δήμαρχο, στο μεγαλύτερο Πανεπιστήμιο, να αναλάβουμε από κοινού μια δράση. Στο ΑΠΘ υπάρχουν συνάδελφοι, όχι μόνο γιατροί, κοινωνικών επιστημών, ψυχολόγοι, παιδαγωγοί, να βρούμε έναν τρόπο να ευαισθητοποιήσουμε αυτά τα παιδιά, εκεί είναι η ουσία. Και νομίζω ότι εμείς ως ακαδημαϊκοί ταγοί αυτό πρέπει να κάνουμε, όχι τιμωρητικά, αλλά να τους δώσουμε να καταλάβουν τι πρέπει να γίνει σήμερα», υπογράμμισε μεταξύ άλλων ο πρύτανης του ΑΠΘ.