Skip to main content

Προ των πυλών η δημιουργία παραρτήματος του Συνηγόρου του Πολίτη στη Θεσσαλονίκη

Συνάντηση του δημάρχου της Θεσσαλονίκης με τον Συνήγορο του Πολίτη στο δημαρχείο για τη δημιουργία παραρτήματος του θεσμού στην πόλη.

Τη δημιουργία παραρτήματος του θεσμού του Συνηγόρου του Πολίτη στη Θεσσαλονίκη συζήτησαν κατά τη σημερινή τους συνάντηση ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας και ο Συνήγορος του Πολίτη Ανδρέας Ποττάκης, στο δημαρχείο της Θεσσαλονίκης. Στις δηλώσεις που ακολούθησαν ο δήμαρχος της πόλης τόνισε ότι ο Συνήγορος του Πολίτη είναι ένας θεσμός που εδώ και 23 χρόνια έχει εδραιωθεί στη συνείδηση των πολιτών και είναι ένα πολύ σημαντικό κομμάτι της λειτουργίας της δημόσιας διοίκησης και της τοπικής αυτοδιοίκησης. Σημείωσε ότι ο δήμος Θεσσαλονίκης είναι ένας από τους λίγους δήμους στη χώρα που εξέλεξε τον συμπαραστάτη του δημότη που όπως είπε είναι μια μικρογραφία του Συνηγόρου του Πολίτη.

Ο κ. Ζέρβας ανέφερε ότι πρέπει επιτέλους στην πράξη να προχωρήσει η λειτουργία ενός παραρτήματος του Συνηγόρου στη Θεσσαλονίκη, τονίζοντας ότι ο δήμος θα κάνει κάθε δυνατή προσπάθεια για να το υποστηρίξει.

Από την πλευρά του ο κ. Ποττάκης επισήμανε ότι είναι πρώτιστης σημασίας η δημιουργία ενός παραρτήματος στην πόλη της Θεσσαλονίκης το οποίο θα εξυπηρετεί το σύνολο της Βορείου Ελλάδας. «Το παλεύουμε χρόνια αλλά νομίζω ότι με τη συνδρομή της δημοτικής αρχής θα έχουμε σύντομα μια ευτυχή κατάληξη» ανέφερε και ευχήθηκε ότι την επόμενη φορά να μην έρθει στη Θεσσαλονίκη ως επισκέπτης αλλά για τα εγκαίνια των γραφείων.