Skip to main content

Καμίνι από αύριο η χώρα - Έως 43 βαθμούς ο υδράργυρος στην Κεντρική Μακεδονία

Καύσωνας έως το Σάββατο με τη θερμοκρασία στην Κεντρική Μακεδονία να φτάνει τους 43 βαθμούς - Μετά το Σάββατο έρχεται εκρηκτικό κοκτέιλ αστάθειας

Το πρώτο ουσιαστικά σημαντικό κύμα καύσωνα του φετινού καλοκαιριού θα κάνει την εμφάνισή του από αύριο και θα διαρκέσει μέχρι το προσεχές Σάββατο.

Η θερμοκρασία θα αρχίσει να καταγράφει άνοδο από αύριο Τετάρτη και αναμένεται να κορυφωθεί την Παρασκευή με τη θερμοκρασία να ξεπερνά κατά τόπους στην Κεντρική Μακεδονία τους 42 ακόμη και τους 43 βαθμούς Κελσίου. Από το Σάββατο η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση λόγω μιας ψυχρής λίμνης που θα εισέλθει στη χώρα.

Σύμφωνα με τον ειδικό σε θέματα φυσικών καταστροφών M.Sc. Θεόδωρο Κονδύλη ο οποίος μίλησε στη Voria.gr, η θερμοκρασία θα παρουσιάσει άνοδο από την Τετάρτη και από την Πέμπτη θα φτάσει στους 38 με 40 βαθμούς και τοπικά στην Κεντρική Μακεδονία τους 41 βαθμούς. Το κύμα του καύσωνα θα κορυφωθεί την Παρασκευή με τη θερμοκρασία να φτάνει τους 42 βαθμούς και τοπικά ακόμη και τους 43 βαθμούς Κελσίου σε Κεντρική Μακεδονία και Θεσσαλία.

'Όπως αναφέρει ο κ. Κονδύλης αυτή η θερμή μεταφορά φαίνεται να είναι η πιο ισχυρή του φετινού καλοκαιριού ωστόσο θα έχει σύντομη διάρκεια καθώς θα διαρκέσει μέχρι το Σάββατο, ημέρα που θα αρχίσει η αποκλιμάκωση με τη θερμοκρασία να πέφτει στους 38-39 βαθμούς Κελσίου.

Από το Σάββατο και καθώς στη χώρα από τα βόρεια θα αρχίσουν να εισέρχονται ψυχρότερες μάζες θα δημιουργηθεί θερμική αστάθεια συνέπεια της οποίας θα είναι η δημιουργία έντονων καιρικών φαινομένων στην Κεντρική Μακεδονία με καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές από το μεσημέρι και καθ' όλη τη διάρκεια την Κυριακής, όπου η αστάθεια θα μεταφερθεί και στην υπόλοιπη χώρα.

Ο κ. Κονδύλης επισημαίνει ότι από το Σάββατο θα χρειαστεί ιδιαίτερα μεγάλη προσοχή λόγω των έκτακτων καιρικών φαινομένων τα οποία θα περιλαμβάνουν ισχυρά μπουρίνια με ραγδαίες βροχοπτώσεις, δυνατούς ριπαίους ανέμους και πολύ ισχυρή ηλεκτρική δραστηριότητα.

Σύμφωνα με τον κ. Κονδύλη τα φαινόμενα θα παρουσιαστούν στην ηπειρωτική αλλά και στην παράκτια ζώνη όπου σε αυτές τις περιοχές οι πολίτες θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να ακολουθούν τις οδηγίες των αρχών προκειμένου να μην υπάξουν ατυχήματα.