Skip to main content

ProCredit Bank – Υπεύθυνη τραπεζική για την ανάπτυξη

Από Voria.gr
Ποιες σύγχρονες μεθόδους τραπεζικής προσφέρει η ProCredit και τι μέτρα έχει λάβει για να ανταποκριθεί καλύτερα στις προσδοκίες των πελατών.

Όλο και περισσότεροι άνθρωποι ψάχνουν για μια εναλλακτική λύση στις συμβατικές τράπεζες.

Εξάλλου, δεν είναι όλες οι τράπεζες το ίδιο, λέει ο Ιωσήφ Δικονυμάκης, Διευθυντής του καταστήματος της ProCredti Bank – Κατάστημα Θεσσαλονίκης, και απαντά σε όλα όσα χρειάζεται να ξέρουν οι πελάτες της ProCredit.

Ποιος είναι πίσω απο την ProCredit;

Η τράπεζα ProCredit στη Βουλγαρία και η θυγατρική της στην Ελλάδα δουλεύουν με ένα έμπιστο και διαφανή τρόπο, ακολουθώντας τις καλύτερες Ευρωπαϊκές πρακτικές. Είναι μέλη του Ομίλου ProCredit, ενός διεθνή τραπεζικού ομίλου προσανατολισμένου στην ανάπτυξη που εξυπηρετεί τις μικρές και μεσαίες εταιρείες (ΜΜΕ), με ιδιαίτερη έμφαση στην ανατολική Ευρώπη. Η μητρική εταιρεία ProCredit Holding AG & Co. KGaA (ProCredit Holding), είναι με έδρα τη Φρανκφούρτη Γερμανίας, και για αυτό το λόγο ο όμιλος είναι υπόλογος επιτήρησης από τις Ομοσπονδιακές Οικονομικές Αρχές (BaFin) και τους Γερμανικούς Τραπεζικούς κανονισμούς. Σε αυτό το πλαίσιο, η ProCredit Holding είναι υπεύθυνη για τη διατήρηση επαρκών επιπέδων κεφαλαιοποίησης στις τράπεζες ProCredit του ομίλου καθώς και για τη διασφάλιση της συμμόρφωσης με όλες τις λογιστικές προϋποθέσεις, τη διαχείριση κινδύνων και τη πρόληψη στις περιπτώσεις νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες.

Γιατί η ProCredit επέλεξε να επεκτείνει τις δραστηριότητες της στην Ελλάδα;

Το υποκατάστημά μας στην Ελλάδα είναι ένα επιπλέον βήμα, στην προσπάθειά μας να καθιερώσουμε την ProCredit ως μια περιφερειακή τράπεζα για μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις. Η Θεσσαλονίκη είναι ένας τόπος όπου δραστηριοποιούνται πολλοί και σημαντικοί εταίροι για Ευρωπαϊκές μικρό – μεσαίες επιχειρήσεις. Στις χώρες στις οποίες δραστηριοποιούμαστε, υπάρχουν πολλές νέες και αναπτυσσόμενες εταιρείες, οι οποίες χρειάζονται εύκολη πρόσβαση σε χρηματοδότηση και τραπεζικές υπηρεσίες σχεδιασμένες βάσει των αναγκών τους. Η πρόσβαση σε χρηματοδότηση αποτελεί βασική προϋπόθεση για αυτές τις επιχειρήσεις, ώστε να μπορούν να επενδύσουν, να αναπτυχθούν και να δημιουργήσουν θέσεις εργασίας. Η μοναδική προτεραιότητα της τράπεζας στον ρόλο της ως χρηματοπιστωτικό ίδρυμα είναι να παρέχει άριστες υπηρεσίες και ανεξάρτητες συμβουλές στους πελάτες της. Οι πελάτες επωφελούνται επίσης από το διεθνές δίκτυο τραπεζών ProCredit, καθώς ο όμιλος ProCredit είναι παρών σε 10 χώρες της Νοτιοανατολικής και Ανατολικής Ευρώπης, και είναι από τους μεγαλύτερους τραπεζικούς ομίλους που χρηματοδοτούν μικρό – μεσαίες επιχειρήσεις σε αυτές τις χώρες.

Ποιος είναι ο κύριος ρόλος σας στην υποστήριξη των επιχειρήσεων;

Ο ρόλος της ProCredit Bank στην Ελλάδα μπορεί να περιγραφεί ως η υποστήριξη των ΜΜΕ σε επενδύσεις στις επιχειρήσεις τους, από τη χρηματοδότηση κεφαλαίου κίνησης έως μακροπρόθεσμες επενδύσεις καθώς και για «πράσινες επενδύσεις», που σημαίνει σε νέες πιο αποδοτικές τεχνολογίες ή ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Επιπλέον, η ProCredit Bank προσπαθεί να παρέχει στους πελάτες της όλες τις χρηματοοικονομικές υπηρεσίες που χρειάζονται για την επιχείρησή τους, δημιουργώντας ένα ασφαλές διαδικτυακό περιβάλλον για τη διεξαγωγή συναλλαγών, προσφέροντας εγχώριες και διεθνείς πληρωμές και αποτελεσματικές συναλλαγές μέσω e-banking, δημιουργώντας εύχρηστες ζώνες 24/7 εξοπλισμένες με μηχανήματα υψηλής τεχνολογίας, παρέχει επίσης επαγγελματικές συμβουλές σχετικά με τη διαχείριση ρευστότητας καθώς και ενέγγυες πιστώσεις. Λαμβάνοντας αυτά υπ’ όψιν, η ProCredit Bank επιδιώκει να συμμετάσχει σε μια μακροπρόθεσμη συνεργασία με τους πελάτες της, η οποία θα είναι καρποφόρα και για τις δύο πλευρές. Η ProCredit Bank στοχεύει να είναι η Hausbank τράπεζα για μικρό – μεσαίες επιχειρήσεις, ένας γερμανικός όρος που εκφράζει το στόχο μας να είμαστε οι συνεργάτες για όλες τις τραπεζικές υπηρεσίες των πελατών μας. Στις προσπάθειές μας να υποστηρίξουμε τον επιχειρηματικό τομέα, η ProCredit Bank συνεργάζεται με διεθνή χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, με αποτέλεσμα να αντλούμε επιπλέον χρηματοδότηση για τις ελληνικές μικρό – μεσαίες επιχειρήσεις.

Ποιες σύγχρονες μεθόδους τραπεζικής προσφέρει η ProCredit;

Η ProCredit είναι η μόνη τράπεζα που προσφέρει 24/7 Ζώνες σε όλα τα γραφεία της. Όλες οι εργασίες ρουτίνας που δεν απαιτούν την απασχόληση υπαλλήλων της τραπεζών μπορούν να πραγματοποιούνται από τους πελάτες μας στα σύγχρονα μηχανήματα που βρίσκονται στις Ζώνες 24/7. Με αυτόν τον τρόπο, το προσωπικό της τράπεζας έχει το χρόνο και τη δυνατότητα να συζητήσει σημαντικά θέματα με τους πελάτες όπως - χρηματοδοτήσεις, επενδυτικά πλάνα, μελλοντικά σχέδια επενδύσεων κτλ. Ως μέρος του χρηματοπιστωτικού συστήματος, έχουμε αναλάβει τον ρόλο του διαμεσολαβητή με πολύ υπεύθυνο τρόπο. Οι πελάτες μας είναι εταιρείες που τηρούν μια υπεύθυνη στάση απέναντι στο κοινωνικό σύνολο στα πλαίσια λειτουργίας τους ενδεικτικά πληρώνουν φόρους, παρέχουν κοινωνική ασφάλιση για τους υπαλλήλους τους και επιτυγχάνουν πραγματικά επιχειρηματικά αποτελέσματα. Η ProCredit Bank κάνει ό,τι μπορεί για να αποτρέψει όλες τις απόπειρες φοροδιαφυγής, παράνομων πρακτικών ή διαφθοράς αποφεύγοντας την κυκλοφορία μεγάλων ποσών μετρητών που έχει αρνητική επίδραση σε κάθε οικονομία. Τηρούμε όλες τις απαραίτητες προδιαγραφές σχετικά με την διαφάνεια και την καταπολέμηση της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες. Ουσιαστικά δεν πραγματοποιούνται εργασίες με μετρητά στα γραφεία μας στη Θεσσαλονίκη, καθώς οι πελάτες μας μπορούν να εκτελέσουν οι ίδιοι, τις εργασίες αυτές με τα μηχανήματα στις Ζώνες 24/7.

Ποια μέτρα έχει λάβει η τράπεζα για να ανταποκριθεί καλύτερα στις προσδοκίες των ιδιωτών σας πελατών;

Οι πελάτες μας είναι σύγχρονοι άνθρωποι που ζουν πολυάσχολες ζωές και εκτιμούν το γεγονός ότι μπορούν να πραγματοποιήσουν τις τραπεζικές τους συναλλαγές εξ αποστάσεως, με πλήρη έλεγχο των κεφαλαίων τους ανά πάσα στιγμή, εξοικονομώντας κόπο και χρήματα. Στην ProCredit Bank, οι πελάτες μας έχουν εύκολη πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες μέσω ενός τραπεζικού λογαριασμού, όπου μπορούν να διαχειριστούν τις αποταμιεύσεις τους, να πληρώσουν λογαριασμούς, να κάνουν αναλήψεις και να καταθέσουν χρήματα, να πραγματοποιήσουν μεταφορές χρημάτων και να λαμβάνουν ειδοποιήσεις SMS για κάθε μια τους συναλλαγή. Και για όλες αυτές τις υπηρεσίες, πληρώνουν μόνο ένα μηνιαίο τέλος. Πιστεύουμε ότι αυτή είναι μια λογική προσέγγιση που παρέχει τόσο διαφάνεια όσο και σαφήνεια για τον πελάτη. Πολλοί δεν γνωρίζουν πόσο πληρώνουν για κάθε τραπεζική τους συναλλαγή. Εάν υπολογίσετε όλα τα έξοδα ανά μήνα, θα δείτε ξεκάθαρα τα ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα της πρότασής μας σε σύγκριση με την πιο κοινή πρακτική με χρέωση για κάθε υπηρεσία ξεχωριστά. Ωστόσο, το οικονομικό όφελος των τραπεζικών μας υπηρεσιών δεν σταματά εκεί, διότι οι πελάτες μας απολαμβάνουν επίσης μερικούς από τους καλύτερους όρους στην αγορά όσον αφορά τις αποταμιεύσεις και τις χρηματοδοτήσεις.