Skip to main content

Πρόεδρος Αστυνομικών Θεσσαλονίκης: Διμοιρίες στο ΑΠΘ φρουρούν το μάζεμα των μπάζων

Ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης σημειώνει ότι διμοιρίες βρίσκονται στο ΑΠΘ για να φρουρούν το μάζεμα των μπάζων

«Όσο δεν επιδεικνύεται η πολιτική βούληση να καθαρίσουν τα πανεπιστήμια από αυτές τις ομάδες που προκαλούν καταστροφές και χρησιμοποιούν το χώρο ως ορμητήριο, θα έχουμε τα ίδια φαινόμενα. Σήμερα, βρίσκονται διμοιρίες στο ΑΠΘ να φρουρούν το μάζεμα των μπάζων… Ζούμε τον απόλυτο παραλογισμό».

Τα παραπάνω ανέφερε ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων νομού Θεσσαλονίκης Θεόδωρος Τσαϊρίδης μιλώντας στο Radio North 98 για θέματα αστυνόμευσης της Θεσσαλονίκης, με αφορμή τα τελευταία γεγονότα στο ΑΠΘ.

Ο ίδιος πρόσθεσε: «Ψηφίστηκε πριν από ένα χρόνο ένα νομοσχέδιο. Το νομοσχέδιο προέβλεπε 10 πράγματα για τα Πανεπιστήμια. Το μόνο που προχώρησε είναι η πανεπιστημιακή αστυνομία. Προβλέπονται περιφράξεις, προβλέπονται ελεγχόμενες είσοδοι, κάρτα φοιτητή, κάμερες,. Δεν έχει γίνει τίποτα απολύτως και θα βάλουμε 100 ανθρώπους μέσα στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο, 200 στην Αθήνα, 100 στην Πάτρα να κάνουν τι; Θα στοχοποιηθούν και θα έχουμε άσχημα αποτελέσματα. Και θα το δείτε: η αστυνομία θα κάθεται απ΄ έξω να φυλάει την αστυνομία μέσα. Αυτό θα γίνει. Αυτές είναι οι πληροφορίες μας».

Σε ό,τι αφορά δε, το θέμα των καμερών που θα πρέπει να έχουν οι αστυνομικοί για να καταγράφονται οι επιχειρήσεις, ο κ. Τσαϊρίδης, σημείωσε ότι «ψηφίστηκε και αυτό, εφαρμόζεται στην Αθήνα σε τι βαθμό δεν γνωρίζω, στη Θεσσαλονίκη παρακαλάμε να μας τις φέρουν. Εμείς η Ένωση Αστυνομικών ζητήσαμε τις κάμερες. Εμείς οι εργαζόμενοι να ελεγχόμαστε και να βλέπει ο κόσμος το τι πραγματικά συμβαίνει. Δυστυχώς ψηφίστηκε και οι κάμερες, δυο χρόνια τότε, δεν έχουν έρθει ποτέ στη Θεσσαλονίκη. Στα γεγονότα τώρα στο ΑΠΘ 10 μέρες οι συνάδελφοι μου με παρακάλεσαν, πραγματικά, ως Ένωση να πάρουμε μια κάμερα και να βρεθούμε εκεί, τουλάχιστον να αποτυπώσουμε εμείς σαν Ένωση τα γεγονότα για να δουν και οι πολίτες το τι πραγματικά συμβαίνει και όχι αυτά τα αποσπασματικά βίντεο, που έβγαιναν και δημιουργούσαν κλίμα εναντίον των αστυνομικών δυνάμεων», κατέληξε.