Skip to main content

Πρόεδρος Πνευμονολόγων: Κρίσιμη για την πορεία της πανδημίας η τρίτη δόση του εμβολίου

Το πιο σημαντικό από τα μέτρα που ανακοινώθηκαν χτες είναι να γίνει η τρίτη δόση, η ενισχυτική, του εμβολίου δήλωσε ο Στέλιος Λουκίδης

Το πιο σημαντικό από τα μέτρα που ανακοινώθηκαν χτες είναι να γίνει η τρίτη δόση, η ενισχυτική, του εμβολίου για να θωρακιστούμε απέναντι στον κορωνοϊό είπε στο e-farmako.gr o Στέλιος Λουκίδης, Καθηγητής Πνευμονολογίας ΕΚΠΑ – Νοσοκομείο «Αττικόν» και Πρόεδρος Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας (ΕΠΕ).

Όπως επισημαίνει ο ίδιος «έχω αρχίσει και βλέπω στις νοσηλείες ανθρώπους με υποκείμενα, ηλικίας πάνω από τα 65, οι οποίοι νοσηλεύονται πλέον, ενώ είναι διπλά εμβολιασμένοι». Αυτό συμβαίνει σύμφωνα με το κ. Λουκίδη γιατί έχει περάσει αρκετός καιρός από τότε που έχουν κάνει τη δεύτερη δόση του εμβολίου. Ωστόσο σύμφωνα με τον ίδιο «αυτό είναι ένα σήμα  που το βλέπουμε στις νοσηλείες και πρέπει να το αφομοιώσουμε όσο μπορούμε πιο γρήγορα. Γιατί ήταν κάτι που δεν το βλέπαμε, τουλάχιστον στην περίοδο τέλη Απριλίου μέχρι τώρα. Και η εξήγηση που δίνουμε είναι πως όλοι αυτοί φαίνεται να είχαν την πλήρη κάλυψη του εμβολιασμού».

Διαβάστε περισσότερα στο e-farmako.gr.