Skip to main content

Πρόεδρος ΟΑΣΘ: Ακατανόητες οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο του οργανισμού, οι εργαζόμενοι του ΟΑΣΘ ήδη έχουν διπλάσιες μισθολογικές απολαβές σε σχέση με τον μέσο εργαζόμενο του Δημοσίου.

«Ακατανόητες» χαρακτήρισε τις κινητοποιήσεις που προανήγγειλαν οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ, για την ερχόμενη Τετάρτη 26 Αυγούστου, ο πρόεδρος του ΟΑΣΘ Γιώργος Σκόδρας, μιλώντας στο Radio North.

Διαβάστε σχετικά: ΟΑΣΘ: Καθημερινές επαναλαμβανόμενες στάσεις εργασίας από 26 Αυγούστου

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του οργανισμού, οι εργαζόμενοι του ΟΑΣΘ, ήδη έχουν διπλάσιες μισθολογικές απολαβές, σε σχέση με τον μέσο εργαζόμενο του Δημοσίου στην Περιφερειακή Ενότητα Θεσσαλονίκης, καθώς απολαμβάνουν της προσωπικής διαφοράς.

Επίσης, σε ότι αφορά τις μη μισθολογικές απολαβές, η νέα συλλογική σύμβαση, έχει ήδη συμφωνηθεί να περιλαμβάνει τις ίδιες ακριβώς παροχές με τους εργαζόμενους των αστικών συγκοινωνιών στην Αθήνα.

Όπως εξήγησε ο κ. Σκόδρας, οι εκκρεμότητες που επικαλείται το συνδικάτο εργαζομένων, αποδίδονται σε αποφάσεις της προηγούμενης διοίκησης για την εφαρμογή των οποίων ουδέποτε ολοκληρώθηκε η διαδικασία έγκρισης από το αρμόδιο υπουργείο, για παροχές που ούτως ή άλλως παρασχέθηκαν έως και μέχρι προ τεσσάρων μηνών, αν και θεωρούνταν μη σύννομες.

«Προφανώς και δεν φταίνε εργαζόμενοι για αυτά τα προβλήματα που μας κληροδότησε η προηγούμενη διοίκηση, αλλά σε κάθε περίπτωση δεν αποτελούν επαρκές αίτιο για κινητοποίησεις και ταλαιπωρία των Θεσσαλονικέων» τόνισε ο κ. Σκόδρας.

Όσον αφορά το συγκοινωνιακό έργο, ο πρόεδρος του ΟΑΣΘ, προανήγγειλε τον κατ` ουσίαν διαπλασιασμό του στόλου των λεωφορείων που καλύπτουν την αστική περιοχή του πολεοδομικού συγκροτήματος, εντός του επομένου διμήνου, όπως διαβάσατε από το πρωί στη Voria.gr (δείτε εδώ).

«Στις υπεραστικές περιοχές, οι ανάγκες καλύπτονται 100% από τα ΚΤΕΛ. Εντός της αστικής περιοχής, αυτή τη στιγμή κυκλοφορούν 200-250 λεωφορεία και καθημερινά προσπαθούμε να ξεκαθαρίσουμε πόσα είναι αυτά που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για το έργο του οργανισμού», τόνισε. «Σύντομα θα παραλάβουμε τα πρώτα από τα 50 λεωφορεία από τη Λειψία που θα ενταχθούν στον “στόλο” μας, μετά τη δωρεά του Δήμου Θεσσαλονίκης, ενώ ολοκληρώθηκε και ο διαγωνισμός για 180 λεωφορεία που θα ενταχθούν στη δύναμη του ΟΑΣΘ μέχρι τέλος Οκτωβρίου. Έτσι θα υπερκαλυφθούν οι ανάγκες, για την εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού της Θεσσαλονίκης.»