Skip to main content

Πρόεδρος Βιομηχανιών Αν. Μακεδονίας-Θράκης: Η τεχνολογία να βοηθήσει τους δήμους

Ο Χρ. Γιορδαμλής μίλησε για τα οφέλη της διαρκούς παρακολούθησης αισθητήρων και συστημάτων ώστε οι δήμοι να μειώσουν την ενεργειακή τους κατανάλωσης

Θεματικά πάνελ για έξυπνες πόλεις όπου παρουσιάστηκαν λύσεις ψηφιακού μετασχηματισμού των δήμων παρουσιάστηκαν στο πλασίο της 2ης Διεθνής Έκθεση Καινοτομίας και Τεχνολογίας Beyond-«Get Future Ready» από την Πανελλήνια Ένωση Γενικών Γραμματέων Τοπικής Αυτοδιοίκησης «Κλεισθένης».

Ο πρόεδρος του Δικτύου Συνδέσμων Βιοτεχνιών και Βιομηχανιών Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, και CEO της εταιρείας Prisma Electronics SA, Χρήστος Γιορδαμλής, στην ομιλία του με θέμα «Ολοκληρωμένη Πλατφόρμα Έξυπνης Πόλης - Ενιαία Διαχείριση Δεδομένων για την Εξυπηρέτηση του Πολίτη & την Οργανωτική Ανάπτυξη των Δημοτικών Υπηρεσιών» αναφέρθηκε στα οφέλη της διαρκούς παρακολούθησης αισθητήρων και συστημάτων ώστε οι δήμοι να μειώσουν την ενεργειακή τους κατανάλωση όπως ορίζει ο νόμος με κόστος σημαντικά μικρότερο για τον δημότη.

Ο κ. Γιορδαμλής στην ομιλία του τόνισε πως «εργαζόμαστε για τη δημιουργία έξυπνων λύσεων λογισμικού και ηλεκτρονικού εξοπλισμού, ώστε ένας οργανισμός μπορεί να διαχειριστεί την ενεργειακή κατανάλωση σε πολλά κτήρια, πιθανόν και με διαφορετικά συστήματα ανά κτήριο, χρησιμοποιώντας τα εργαλεία της PRISMA. Σήμερα είναι εφικτό με ενιαίο και αποτελεσματικό τρόπο η βελτιστοποίηση της ενεργειακή κατανάλωση των κτηρίων αυτών και ο περιορισμός της άσκοπης χρήση. Είναι σημαντικό οι λύσεις αυτές να είναι φιλικές προς τον τελικό χειριστή, να απαιτούν την ελάχιστη εμπλοκή ειδικευμένου προσωπικού ώστε να δίνουν μία αυξημένη επιχειρησιακή ικανότητα και να αποσβένουν γρήγορα την αρχική επένδυση. Ξεκινήσαμε πριν από 31 χρόνια στην Αλεξανδρούπολη προσφέροντας λύσεις πληροφορικής κυρίως σε οργανισμούς τοπικής αυτοδιοίκησης, σε εργοστάσια και μεγάλους οργανισμούς στη Θράκη. Σήμερα, όλοι οι δήμοι που ξεκινήσαμε τότε, είναι πελάτες μας και συνεχίζουμε να τους υποστηρίζουμε. Στελέχη της εταιρείας μας γνωρίζουν πραγματικά τις ανάγκες ενός σύγχρονου δήμου και πως μπορεί η τεχνολογία να τους βοηθήσει. Το 1997 δημιουργήσαμε εργοστάσιο για την παραγωγή ηλεκτρονικών και ειδικών καλωδιώσεων. Το 2008 δικές μας τεχνολογίες και εφαρμογές χρησιμοποιήθηκαν στο CERN για την έγκαιρη ανίχνευσή βλαβών και συμβάντων που λαμβάνουν χώρα στα πειράματα. Από το 2012 η τεχνολογία μας έχει εφαρμοσθεί σε εκατοντάδες ποντοπόρα πλοία για την μείωση του περιβαλλοντολογικού τους αποτυπώματος.  Από το 2014 οι τεχνολογίες μας εφαρμόζονται στον τομέα του διαστήματος ενώ, από το 2017 δίνουμε μεγάλη έμφαση και στην ενεργειακή και περιβαλλοντική παρακολούθηση, έτσι ώστε ένας σύγχρονος οργανισμός να μπορεί να παρακολουθεί διαρκώς το περιβαλλοντικό του αποτύπωμα και αξιοποιώντας τα εργαλεία μας να φτιάχνει στρατηγικές και τακτικές για τη μείωση αυτού και τη συμμόρφωσή του με το κανονιστικό πλαίσιο που σωστά, διαρκώς αυστηροποιείται. Όλοι οι δήμοι γνωρίζουν ότι έρχεται μία καταιγίδα μέτρων και αυξημένες τιμές ηλεκτρικής ενέργειας για όσους φορείς δεν μπορέσουν να μειώσουν πολύ σύντομα την ενεργειακή τους κατανάλωση».