Skip to main content

Προετοιμασία στον δήμο Θεσσαλονίκης για το πρώτο σχολικό κουδούνι

Εκτελούνται οι τεχνικές εργασίες, μικροεπισκευές και επιδιορθώσεις στα σχολεία, ενώ παράλληλα καθαρίζονται οι αύλειοι χώροι

Επί ποδός βρίσκονται στον δήμο Θεσσαλονίκης προκειμένου να πραγματοποιηθούν όλες οι απαραίτητες εργασίες στις συνολικά 213 σχολικές μονάδες, νηπιαγωγεία, δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια της πόλης, ώστε να χτυπήσει δίχως προβλήματα το πρώτο σχολικό κουδούνι για τους περίπου 3.400 μαθητές και μαθήτριες.

Αυτό το διάστημα, όπως είπε η αντιδήμαρχος Παιδείας του δήμου Θεσσαλονίκης, Ιωάννα Κοσμοπούλου, στο ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ - ΜΠΕ «Πρακτορείο 104,9Fm», εκτελούνται οι τεχνικές εργασίες, μικροεπισκευές και επιδιορθώσεις στα σχολεία, ενώ παράλληλα καθαρίζονται οι αύλειοι χώροι, κουρεύονται θάμνοι και χόρτα, ενώ γίνεται περιποίηση και κλαδεύσεις των δέντρων.

Παράλληλα, η διοίκηση του δήμου Θεσσαλονίκης βρίσκεται εν αναμονή της πρόσληψης των 211 σχολικών καθαριστριών ορισμένου χρόνου, ώστε στις αρχές Σεπτεμβρίου να ξεκινήσει ο καθαρισμός των εσωτερικών χώρων και των αιθουσών.

«Περιμένουμε τους πίνακες των επιτυχόντων για να γίνουν οι συμβάσεις. Οι καθαρίστριες αυτές, μαζί με τις 45 αορίστου χρόνου που έχουμε ως δήμος και τις είκοσι που προέρχονται από την Κοινωφελή Εργασία, θα αποτελέσουν το φετινό δυναμικό για την καθαριότητα των σχολείων», είπε η κ.Κοσμοπούλου.

Από το νέο σχολικό έτος θα λειτουργήσει και το διευρυμένο ολοήμερο πρόγραμμα. Σε 60 δημοτικά σχολεία του δήμου Θεσσαλονίκης θα υπάρχει η δυνατότητα παραμονής των παιδιών έως τις 5:30 το απόγευμα (εξαιρούνται τα ειδικά σχολεία), ενώ η διεύρυνση θα ισχύσει και στο 1/3 των νηπιαγωγείων, στα 23 από το σύνολο των 65.

«Σε κάθε περίπτωση θεωρούμε ότι το προσωπικό των καθαριστριών θα είναι επαρκές και θα καλύψει και το διευρυμένο ωράριο. Ο δήμος Θεσσαλονίκης είναι ένας από τους λίγους δήμους του πολεοδομικού συγκροτήματος που έχει λυμένο το θέμα της καθαριότητας διότι είχαμε προβλέψει να εγγράψουμε από πέρσι στον προϋπολογισμό το ποσό αυτό και να έχουμε τους ίδιους πόρους ώστε να προσλάβουμε τον απαιτούμενο αριθμό καθαριστριών ανεξαρτήτως της χρηματοδότησης του υπουργείου. Κι έτσι θα ανταποκριθούμε στις ανάγκες, γιατί πραγματικά βάλαμε γερά το χέρι στην τσέπη», συμπλήρωσε η αντιδήμαρχος Παιδείας.

Τέλος, έχουν ήδη πραγματοποιηθεί οι απαραίτητες επισκευές όλων των παιδικών χαρών που βρίσκονται σε σχολικές αυλές νηπιαγωγείων και δημοτικών σχολείων. Με την έναρξη της σχολικής χρονιάς οι 16 παιδικές χαρές που υπάρχουν σε σχολεία θα έχουν λάβουν και την επαναπιστοποίηση.