Skip to main content

Προφυλακιστέος ο 23χρονος για τον ξυλοδαρμό του αστυνομικού στη Νέα Σμύρνη

Ο 23χρόνος στον οποίο αποδίδεται το αδίκημα της απόπειρας ανθρωποκτονίας κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος με σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα- ανακρίτριας.

Στη φυλακή θα οδηγηθεί ο 23χρόνος κατηγορούμενος ο οποίος συνελήφθη μαζί με έναν 22χρόνο τα ξημερώματα της περασμένης Πέμπτης από την Αντιτρομοκρατική υπηρεσία για συμμετοχή στον άγριο ξυλοδαρμό του 28χρόνου αστυνομικού στη Νέα Σμύρνη.

Μετά την απολογία στην 14η τακτική ανακρίτρια, ο 23χρόνος στον οποίο αποδίδεται το αδίκημα της απόπειρας ανθρωποκτονίας κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος με σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα.

Αντίθετα, ο 22χρόνος συγκατηγορούμενος τους αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους. Σύμφωνα με την συνήγορο του, ο 22χρόνος κατηγορούμενος δεν απολογήθηκε για το αδίκημα της απόπειρας ανθρωποκτονίας καθώς δεν προέκυψαν στοιχεία για την εμπλοκή του, αλλά για όλες τις άλλες κακουργηματικές κατηγορίες που αντιμετώπιζε. Με σύμφωνη γνώμη ανακρίτριας και εισαγγελέα ο νεαρός αφέθηκε ελεύθερος με τους περιοριστικούς όρους της εμφάνισης 3 φορές το μήνα σε αστυνομικό τμήμα, της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της χρηματικής εγγύησης 1000 ευρώ.

Όπως τόνισε η συνήγορος του, Άννυ Παπαρούσου, τα τηλέφωνα των δυο νεαρών παρακολουθούνταν απο τον περασμένο Ιανουάριο με εισαγγελική διάταξη για λόγους δημοσιας ασφάλειας και βάσει αυτού του υλικού σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος τους.

Οι συνομιλίες αυτές κατά την δικηγόρο του, μέχρι και σήμερα, δεν έχουν εισαχθεί στη δικογραφία.