Skip to main content

Προειδοποίηση-σοκ από Τραμπ: Θα υπάρξουν πολλοί θάνατοι από κορωνοϊό

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ προέβλεψε, μιλώντας για τον κορωνοϊό, ότι «φθάνουμε σε μια στιγμή που θα είναι πολύ φρικτή».

Να προετοιμαστούν για μια μεγάλη άνοδο στον αριθμό των θανάτων λόγω κορωνοϊού κάλεσε τους Αμερικανούς ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος προέβλεψε ότι «φθάνουμε σε μια στιγμή που θα είναι πολύ φρικτή».

Στο πλαίσιο της ημερήσιας ενημέρωσης των δημοσιογράφων για την εξέλιξη της πανδημίας, ο Αμερικανός πρόεδρος εκτίμησε ότι «θα υπάρξουν πολλοί θάνατοι», οι οποίοι θα φθάσουν σε αριθμούς που «πιθανώς δεν έχουμε ξαναδεί».

Μάλιστα, δεν παρέλειψε να παρομοιάσει την κατάσταση με τον Πρώτο ή τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι ΗΠΑ διαθέτουν τον υψηλότερο αριθμό κρουσμάτων σ’ όλο τον κόσμο, καθώς οι νοσούντες υπερβαίνουν τους 311.000, ενώ οι νεκροί αγγίζουν τους 8.500.

Το ισχυρότερο πλήγμα δέχεται η Πολιτεία της Νέας Υόρκης, η οποία μόνο το Σάββατο «μέτρησε» 630 νεκρούς, ανεβάζοντας τον συνολικό απολογισμό σε πάνω από 3.500.

Στο πλαίσιο αυτό, ο Τραμπ αντέκρουσε την κριτική για έλλειψη δράσης και έδωσε διαβεβαιώσεις για την επάρκεια αναπνευστήρων σ’ όλες τις Πολιτείες.

Δεν παρέλειψε δε, να καταγγείλει φαινόμενα υπερτιμολόγησης των συγκεκριμένων προϊόντων, κάτι το οποίο απέδωσε στους φόβους για ελλείψεις.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με πρόσφατες εκτιμήσεις του Λευκού Οίκου, ο αριθμός των συνολικών νεκρών στις ΗΠΑ ενδέχεται να κυμανθεί από 100.000 έως 240.000 – ακόμη κι αν τηρηθεί το μέτρο του κατ’ οίκον περιορισμού.

300.000 κρούσματα, περισσότεροι από 8.000 θάνατοι

Οι Ηνωμένες Πολιτείες ξεπέρασαν σήμερα το όριο των 300.000 κρουσμάτων του νέου κορωνοϊού, σύμφωνα με την καταμέτρηση του αμερικανικού Πανεπιστημίου Τζονς Χόπκινς.

Η πανδημία έχει σκοτώσει τουλάχιστον 8.162 ανθρώπους στη χώρα, σύμφωνα με τον σχετικό πίνακα που αναρτά στην ιστοσελίδα του το πανεπιστήμιο.

Το όριο των 200.000 καταγεγραμμένων κρουσμάτων στη χώρα είχε ξεπεραστεί μόλις την Τετάρτη, μια ταχεία αύξηση που έγινε ορατή από τη μεγαλύτερη διαθεσιμότητα των διαγνωστικών ελέγχων στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Η κύρια εστία της επιδημίας στις ΗΠΑ είναι η πολιτεία της Νέας Υόρκης, και ειδικότερα η πόλη της Νέας Υόρκης, η οποία έχει καταγράψει 1.905 θανάτους.