Skip to main content

Πρώην επικεφαλής της ΝΔ Θεσσαλονίκης ο νέος πρόεδρος στη ΔΕΠΘΕ

Ποιο πρώην κομματικό στέλεχος της ΝΔ Θεσσαλονίκης προορίζεται για την προεδρία στη Δημοτική Εταιρεία Πληροφόρησης Θεάματος και Επικοινωνίας.

Στέλεχος το οποίο είχε διατελέσει για περίπου τριάμισι χρόνια στην κορυφή της κομματικής πυραμίδας της Νέας Δημοκρατίας στην Θεσσαλονίκη πρόκειται να οριστεί, σύμφωνα με πληροφορίες της Voria.gr πρόεδρος στη Δημοτική Εταιρεία Πληροφόρησης Θεάματος και Επικοινωνίας η οποία έχει υπό την ευθύνη της τα δημοτικά μέσα ενημέρωσης, την TV100 και τον FM100.

Πρόκειται για τον ψυχίατρο – ψυχοθεραπευτή Μηνά Σαμαντζίδη ο οποίος κατείχε το αξίωμα του προέδρου της Διοικούσας Επιτροπής της ΝΔ στη Θεσσαλονίκη από τον Γενάρη του 2013 έως και τον Αύγουστο του 2016.

Ο κ. Σαμαντζίδης είχε οριστεί πρόεδρος της Διοικούσας από τον Αντώνη Σαμαρά, λίγους μήνες μετά την ανάληψη της πρωθυπουργίας. Νωρίτερα είχε διατελέσει πρόεδρος της ΝΟΔΕ Κεντρικού Τομέα Θεσσαλονίκης και μέλος της ΚΕ της ΝΔ. Στις εσωκομματικές εκλογές για την ανάδειξη του νέου προέδρου, μετά την παραίτηση του κ. Σαμαρά, ο κ. Σαμαντζίδης είχε αρχικά υπογράψει υπέρ της υποψηφιότητας του Απόστολου Τζιτζικώστα, αλλά στη συνέχεια είχε ταχθεί με δημόσια δήλωσή του υπέρ της υποψηφιότητας του Βαγγέλη Μεϊμαράκη. Ωστόσο, με απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη, παρέμεινε στη θέση του προέδρου της Διοικούσας για περίπου επτά μήνες ακόμη και μετά τις εσωκομματικές εκλογές, ώσπου παραιτήθηκε τον Αύγουστο του 2016.

Στις δημοτικές εκλογές του 2019 ο κ. Σαμαντζίδης είχε ταχθεί από πολύ νωρίς στο πλευρό του Κωνσταντίνου Ζέρβα. Ήταν “παρών” στην επίσημη παρουσίαση της υποψηφιότητάς του, το φθινόπωρο του 2018, στο “Μακεδονία Παλάς”, παρότι η ΝΔ δεν είχε ακόμη εκφραστεί επισήμως για τον υποψήφιο τον οποίο θα υποστήριζε. Ο κ. Σαμαντζίδης έμεινε στο πλευρό του κ. Ζέρβα και μετά την ανακήρυξη του Νίκου Ταχιάου ως επίσημου υποψήφιου του κόμματος.

Μάλιστα, κατά την εκδήλωση των εγκαινίων του εκλογικού κέντρου της παράταξης “ΝΑΙ στη ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ” ο κ. Ζέρβας έκανε ειδική ονομαστική αναφορά στο πρόσωπο του κ. Σαμαντζίδη λέγοντας “Μηνά, δεν ξεχνώ την καθοριστική συμβολή σου στην αρχή αυτής της προσπάθειας. Αν δεν ήσουν εσύ πιθανότατα δε θα ήμασταν όλοι εδώ σήμερα’’. Κι απ' ό,τι φάνηκε, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης πράγματι δεν ξέχασε τη συμβολή του κ. Σαμαντζίδη γι' αυτό και τον επέλεξε για τη θέση του προέδρου της ΔΕΠΘΕ.

Τη θέση αυτή κατέχει ως τώρα ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας Νίκος Ζεϊμπέκης ο οποίος θα παραμείνει απλό μέλος του δ.σ. της ΔΕΠΘΕ. Αντιπρόεδρος θα παραμείνει ο επίσης αντιδήμαρχος Γιώργος Αβαρλής ενώ θα παραιτηθεί από μέλος του δ.σ. ο Γιάννης Κανταράκης προκειμένου να αδειάσει μια θέση “λαϊκού μέλους” για χάρη του κ. Σαμαντζίδη.