Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2022
x

ΠΡΟΚΑΤΑΡΚΤΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ ΓΙΑ ΤΗ ΘΑΝΑΤΩΣΗ ΤΡΙΩΝ ΑΡΚΟΥΔΩΝ ΣΤΗ ΦΛΩΡΙΝΑ

Η Εισαγγελία Πρωτοδικών Φλώρινας διέταξε τη διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας μετά τη δημοσιοποίηση της θανάτωσης των άτυχων ζώων.

Την παρέμβαση εισαγγελέα προκάλεσε η είδηση της θανάτωσης τριών αρκούδων στο Σκλήθρο Φλώρινας.

Όπως σημειώνει ο Αρκτούρος, η Εισαγγελία Πρωτοδικών Φλώρινας διέταξε τη διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας για το περιστατικό.

Στο πλαίσιο της έρευνας θα αναζητηθούν οι υπαίτιοι καθώς και οι συνθήκες κάτω από τις οποίες θανατώθηκαν τα άτυχα ζώα μέσα σε έναν μήνα, ενώ θα αξιοποιηθεί υλικό από κάμερες καθώς και καταθέσεις ατόμων που βρήκαν τα ζώα.

Παράλληλα, έχει ξεκινήσει η συνεργασία του Αρκτούρου με το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας και την Ελληνική Αστυνομία για τη διερεύνηση της υπόθεσης.

Διαβάστε σχετικά - Έρευνες από το ΥΠΕΝ για τον θάνατο τριών αρκούδων από πυροβόλο στη Φλώρινα

Υπενθυμίζεται ότι την Παρασκευή 12 Αυγούστου, πολύ κοντά στο Κέντρο Προστασίας Λύκου & Λύγκα, εντοπίστηκαν δύο νεκρές αρκούδες, ενώ πριν από λίγες εβδομάδες στην ευρύτερη περιοχή εντοπίστηκε μία ακόμη, επίσης πυροβολημένη.

Η πρώτη μάλιστα ήταν νεαρή ενήλικη που βρισκόταν ακόμα σε φάση θηλασμού, κάτι που συνεπάγεται ότι τα μικρά της είναι πλέον ορφανά. Την αρκούδα εντόπισε αγρότης που ειδοποίησε την Ομάδα Άμεσης Επέμβασης του Αρκτούρου. Ο θάνατος επήλθε από ένα μόλις τραύμα που έφερε στα πλευρά, ωστόσο το βλήμα τραυμάτισε το ζώο ενδοκοιλιακά και κατέληξε από εσωτερική αιμορραγία.

Λίγες ώρες αργότερα εντοπίστηκε και δεύτερη νεκρή δολοφονημένη αρκούδα την οποία είχαν αφήσει κοντά σε σημείο με σκουπίδια. Το ζώο ήταν ήδη νεκρό από 7-10 ημέρες. Τα δύο αυτά περιστατικά ήρθαν να προστεθούν σε έναν ακόμη φόνο αρκούδας που βρέθηκε σε προχωρημένη σήψη τον Ιούλιο, κι αυτός από πυροβολισμό. Και τα τρία εγκλήματα έγιναν στην ίδια περιοχή σε ακτίνα ενός χιλιομέτρου

 
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ