Skip to main content

Προκαταρκτική κατά του γγ της Αποκεντρωμένης για τα αδέλφια Ψωμιάδη

Η Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης παρήγγειλε προκαταρκτική καθώς δεν έχουν τεθεί σε αργία τα δύο αδέλφια - Νέα αναβολή στη δίκη για τα «45άρια»

Παραγγελία για τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης έδωσε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, Στέφανος Ζαρκατζιάς, προκειμένου να διαπιστωθεί για ποιο λόγο η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας Θράκης δεν έχει θέσει ακόμη σε αργία τους δημοτικούς συμβούλους Θεσσαλονίκης, Παναγιώτη και Διονύση Ψωμιάδη.

Η προκαταρκτική ανατέθηκε στην εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνά Κωνσταντινίδου και στρέφεται κατά του γενικού γραμματέα της Αποκεντρωμένης και οποιουδήποτε άλλου αρμόδιου παράγοντα του ίδιου φορέα. Στην εντολή του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Πρωτοδικών επισυνάπτονται το προ ημερών δημοσίευμα της Voria.gr σχετικά με το θέμα αυτό (δείτε εδώ), καθώς και ανάλογο δημοσίευμα της Εφημερίδας των Συντακτών.

Υπενθυμίζεται ότι σε βάρος των αδελφών Ψωμιάδη έχει εκδοθεί οριστικό παραπεμπτικό βούλευμα με το οποίο παραπέμπονται να δικαστούν για κακουργήματα και παράλληλα έχουν επιβληθεί σε βάρος τους περιοριστικοί όροι. Σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία με βάση τις δύο ανωτέρω προϋποθέσεις έπρεπε εντός ολίγων ημερών μετά την ορκομωσία τους ως δημοτικών συμβούλων Θεσσαλονίκης στις 26 Αυγούστου, να τεθούν σε αργία με απόφαση του γενικού γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας Θράκης.

Στο τελευταίο δημοσίευμα της Voria.gr υπήρχε δήλωση του γενικού διευθυντή της ΑΔΜΘ, Ηλία Θεοδωρίδη, σύμφωνα με την οποία η υπηρεσία είχε ζητήσει από το αρμόδιο δικαστήριο το παραπεμπτικό βούλευμα και την απόφαση επιβολής περιοριστικών όρων σε βάρος των αδελφών Ψωμιάδη προκειμένου να τους θέσει σε αργία. Ωστόσο, από το Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης τονίζεται ότι τα στοιχεία αυτά έχουν σταλεί ήδη εδώ και πολλούς μήνες στην Αποκεντρωμένη και δεν απαιτείται επικαιροποίησή τους καθώς δεν έχουν διαφοροποιηθεί. Συνεπώς, λένε, η Αποκεντρωμένη όφειλε να εκδώσει αμέσως την απόφαση της αργίας σε βάρος των αδελφών Ψωμιάδη. Σε νέα επικοινωνία που είχε σήμερα η Voria.gr με τον κ. Θεοδωρίδη έλαβε την ίδια απάντηση ότι η Αποκεντρωμένη αναμένει τα στοιχεία αυτά από την αρμόδια Δικαιοσύνη.

Η δίκη των αδερφών Ψωμιάδη πάει προς αναβολή

Όπως από το πρωί είχε προαναγγείλει η Voria.gr (δείτε εδώ), η δίκη των αδελφών Ψωμιάδη καθώς και άλλων έξι συγκατηγορουμένων τους για την υπόθεση με τα διαβόητα «45άρια» οδεύει όπως όλα δείχνουν προς νέα αναβολή. Η υπόθεση είχε αριθμό «15» στο σημερινό πινάκιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων και λόγω παρέλευσης ωραρίου παραπέμφθηκε για την προσεχή Πέμπτη.

Ωστόσο, θεωρείται σχεδόν βέβαιο ότι δεν θα προλάβει να εκδικαστεί καθώς προηγούνται τουλάχιστον δύο πολύ σοβαρές υποθέσεις, οι οποίες κινδυνεύουν και με παραγραφή. Υπενθυμίζεται ότι αυτή θα είναι η δεύτερη αναβολή καθώς είχε προηγηθεί άλλη μία στις 21 Ιανουαρίου 2019 κατόπιν αιτημάτων που είχαν υποβάλει δύο εκ των κατηγορουμένων.