Skip to main content

Προκλητικά τα τουρκικά ΜΜΕ για τις δηλώσεις Φλώρου: «Ο γείτονας παίζει με τη φωτιά»

Τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης κάνουν λόγο για «σκανδαλώδεις δηλώσεις» του αρχηγού του ΓΕΕΘΑ, ο οποίος έστειλε χτες έμμεσο μήνυμα προς την Άγκυρα

Λάβρος είναι ο τουρκικός Τύπος για το μήνυμα του αρχηγού ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνου Φλώρου, ο οποίος έστειλε έμμεσο μήνυμα προς την Άγκυρα ότι «όποιος επιχειρήσει να έρθει στη χώρα μας, θα αντιμετωπίσει νέο Μαραθώνα», με αφορμή τη σημερινή Ημέρα των Ένοπλων Δυνάμεων.

Διαβάστε σχετικά - Φλώρος: Όποιος κάνει το μοιραίο λάθος «να έρθει» θα βρει μπροστά του νέο Μαραθώνα

Xαρακτηριστικό, σύμφωνα με την Καθημερινή, είναι δημοσίευμα στην ιστοσελίδα της Yeni Safak, όπου αναφέρεται ότι «Ο γείτονας παίζει με τη φωτιά: Ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Φλώρος κάνει προκλητικά σχόλια».

Η τουρκική ιστοσελίδα σημειώνει: «Αναφερόμενος σε δηλώσεις της Τουρκίας και τις δηλώσεις ανώτερων αναλυτών στην Τουρκία ότι η επιχείρηση της Άγκυρας στη Συρία και το Βόρειο Ιράκ ήταν “ένα μήνυμα προς την Ελλάδα”, ο Φλώρος δήλωσε ότι τα δικά του λόγια είναι έμμεση απάντηση στην Τουρκία».

Στη συνέχεια, φιλοξενείται μέρος της δήλωσης του αρχηγού ΓΕΕΘΑ: «Θέλουμε την ειρήνη και εργαζόμαστε για αυτήν, αλλά όποιος κάνει το μοιραίο λάθος να “έρθει” να ξέρει εκ των προτέρων ότι θα αντιμετωπίσει έναν νέο Μαραθώνα, μια νέα Σαλαμίνα και ένα νέο 731. Είμαι σίγουρος ότι κάθε Έλληνας θα δώσει τον καλό αγώνα για να προστατέψει τη χώρα, όπως έχουν κάνει τόσες φορές στο παρελθόν. Ακόμα και για ένα κομμάτι γης, για έναν βράχο, για μια ελληνική πέτρα. Γιατί πληρώσαμε βαρύ τίμημα για να τα έχουμε».

Αντίστοιχα δημοσιεύματα υπάρχουν στην πλειονότητα του τουρκικού Τύπου. Η Hurriyet κάνει λόγο για «σκανδαλώδεις δηλώσεις του Αρχηγού Γενικού Επιτελείου της Ελλάδας Φλώρου».


«Ο Έλληνας Αρχηγός Γενικού Επιτελείου Φλώρος απειλεί την Τουρκία», σημειώνει η Soczu.

H Sabah αναφέρει ότι η επιχείρηση Γαμψό Ξίφος «τάραξε τον ύπνο της Ελλάδας», ενώ υποστηρίζει ότι ο ΑΓΕΕΘΑ «απειλεί την Τουρκία» και «αναφέρθηκε σε έναν πόλεμο πριν από χιλιάδες χρόνια».

Τέλος, το TRGT Haber γράφει και αυτό ότι η επιχείρηση Γαμψό Ξίφος «αναστάτωσε την Αθήνα», κάνοντας επίσης λόγο για «σκανδαλώδεις δηλώσεις» του Κωνσταντίνου Φλώρου.