Skip to main content

Προμαχώνας: Έφτασε τα 2 χλμ η ουρά των αυτοκινήτων στην έξοδο για Βουλγαρία

Επρόκειτο κυρίως για οχήματα Βουλγάρων και Ρουμάνων που βρέθηκαν στη χώρα μας. Στις βουλγαρικές αρχές αποδίδονται οι καθυστερήσεις.

Ιδιαίτερα αυξημένη ήταν η κίνηση σήμερα στον συνοριακό σταθμό του Προμαχώνα και συγκεκριμένα στο ρεύμα εξόδου προς την Βουλγαρία.

Επρόκειτο κυρίως για οχήματα Βουλγάρων και Ρουμάνων που βρέθηκαν στη χώρα μας το περασμένο σαββατοκύριακο, με την ουρά των οχημάτων που ανέμεναν να αγγίζει τα δύο χιλιόμετρα.

Σύμφωνα με το Ράδιο Θεσσαλονίκη, οι καθυστερήσεις δεν οφείλονται στις ελληνικές αρχές που δεν κάνουν ελέγχους αλλά στη βουλγαρική πλευρά.

Κατά το ίδιο ρεπορτάζ, αναφέρεται ότι το προσεχές σαββατοκύριακο ενδέχεται να υπάρξει είσοδος 4.000 αυτοκίνητων στην ελληνική επικράτεια, που όπως είναι γνωστό γίνεται με τη  συμπλήρωση του εντύπου του PFL  και επίδειξη πιστοποιητικού εμβολιασμού, ή αρνητικού διαγνωστικού ελέγχου.

Ήδη ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Γρηγόρης Τάσιος έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για τα μαζικά κύματα οδικού τουρισμού προς τη χώρα μας από τα Βαλκάνια, ζητώντας να απλοποιηθεί το σύστημα με το οποίο επιτρέπεται η είσοδος στην Ελλάδα ώστε να αποφευχθούν ουρές χιλιομέτρων.