Skip to main content

Προμαχώνας: Πέρασαν 16.000 άτομα - Μόλις 250 οι υπήκοοι τρίτων χωρών

Το μεγαλύτερο μέρος των ταξιδιωτών προήλθε χθες από Βουλγαρία και Ρουμανία - Μόλις 250 ήταν οι υπήκοοι τρίτων χωρών που εισήλθαν στη χώρα μας

Αυξημένη, αλλά όχι υπερβολική, ήταν η κίνηση των αυτοκινήτων χθες στο συνοριακό φυλάκιο του Προμαχώνα από τουρίστες - επισκέπτες που θέλησαν να εισέλθουν στην Ελλάδα, χωρίς όμως να παρατηρούνται μεγάλες καθυστερήσεις.

Το μεγαλύτερο μέρος των ταξιδιωτών προήλθε από τη Βουλγαρία και τη Ρουμανία που θα περάσουν το Σαββατοκύριακο σε κάποια από τις περιοχές της βόρειας Ελλάδας, ενώ αρκετοί κανόνισαν ολιγοήμερες διακοπές στην χώρα μας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, χθες από το τελωνείο του Προμαχώνα πέρασαν 16.000 άτομα από την ΕΕ, ενώ μόλις 250 ήταν οι υπήκοοι τρίτων χωρών.

Το μεσημέρι, που ήταν ώρα αιχμής, συγκεντρώθηκαν ουρές αυτοκίνητων αν και όπως τόνιζαν τα στελέχη του αστυνομικού τμήματος Προμαχώνα, η βουλγαρική πλευρά είχε προχωρήσει σε ρύθμιση της κυκλοφορίας ώστε να μην προκληθεί συνωστισμός στην ελληνική πλευρά. Ωστόσο, οι καθυστερήσεις στον συνοριακό σταθμό λόγω του διαβατηριακού ελέγχου αλλά και των αυξημένων πλέον υγειονομικών ελέγχων, σε κάποιες περιπτώσεις ξεπερνούσαν και τη μια ώρα.

Τα κλιμάκια του ΕΟΔΥ πραγματοποιούν εκτεταμένους δειγματοληπτικούς ελέγχους από νωρίς το πρωί και καθ’ όλο το 24ωρο στο σύνολο σχεδόν των επισκεπτών - τουριστών που εισέρχονται στη χωρά μας σε μια προσπάθεια να περιοριστεί σημαντικά ο κίνδυνος μετάδοσης της νόσου.

Διαβάστε: Νέοι περιορισμοί στον Προμαχώνα - Οι προϋποθέσεις για είσοδο στη χώρα

Πάντως, από την Τρίτη 14 Ιουλίου 2020, όσοι εισέρχονται στη χώρα μας από το συνοριακό φυλάκιο του Προμαχώνα υποχρεούνται να επιδεικνύουν αρνητικό αποτέλεσμα μοριακού ελέγχου για τον κορωνοϊό, που θα έχει διενεργηθεί μέχρι 72 ώρες πριν την είσοδό τους στην Ελλάδα. Επίσης, παραμένει σε ισχύ η υποχρέωση συμπλήρωσης του Passenger Locator Form. Ο ελάχιστος χρόνος συμπλήρωσης του PLF, περιορίζεται στις 24, από 48 ώρες, πριν την άφιξη στην Ελλάδα.