Skip to main content

Προμαχώνας: Πωλούν πλαστά πιστοποιητικά σε τουρίστες για τον κορωνοϊό

Επιτήδειοι φέρεται να πωλούν πλαστά πιστοποιητικά σε όσους θέλουν να εισέλθουν στη χώρα μας στα οποία αναγράφεται πως είναι αρνητικοί στον κορωνοϊό.

Ένα ολόκληρο σχέδιο φαίνεται πως έχει στηθεί στα σύνορα του Προμαχώνα, όπου, λόγω των εντατικών ελέγχων, επιτήδειοι φέρεται να πωλούν πλαστά πιστοποιητικά για τον κορωνοϊό σε όσους θέλουν να εισέλθουν στη χώρα μας.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Mega, τα πιστοποιητικά δείχνουν ότι έχουν υποβληθεί σε τεστ για τον νέο ιό με το δείγμα να έχει βγει αρνητικό. Οι πληροφορίες που έχουν φτάσει στα χέρια των Αρχών δίνουν λεπτομέρειες για τον τρόπο λειτουργίας των επιτηδείων.

Κάποιος μπορεί να πληρώσει μέχρι και 30-40 ευρώ για να πάρει ένα τέτοιο πιστοποιητικό.

Όσον αφορά στον τρόπο δράσης, κάποιοι που έχουν στα χέρια τους τέτοια πιστοποιητικά, τα οποία δεν είναι από πιστοποιημένες μονάδες μοριακού ελέγχου, τα προωθούν σε άλλους, αλλάζουν τα ονόματα, παραπλανούν τις Αρχές και μπαίνουν στη χώρα.

Ως εκ τούτου, η κυβέρνηση αποφάσισε ότι από την προσεχή Τετάρτη θα γίνονται δεκτά μόνο τα πιστοποιητικά από 100 πιστοποιημένα σημεία στα Βαλκάνια.

Δεν αποκλείεται μάλιστα, από την Τετάρτη και μετά αν παρατηρηθούν πολλά εισαγόμενα κρούσματα, να κλείσει εντελώς ο Προμαχώνας για κάποιες ημέρες.

φωτογραφία αρχείου