Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Προορισμοί, παραδόσεις και γεύσεις από παντού στην 37η Philoxenia (φωτο+vid)

H Philoxenia και η Hotelia γέμισαν με 335 εκθέτες από 18 χώρες, 115 hosted buyers από 35 χώρες, που συνθέτουν ένα πολύχρωμο παζλ.

Σε ρυθμούς Philoxenia, Hotelia και Real Estate Expo North κινείται σήμερα η Θεσσαλονίκη και η ΔΕΘ έχει γεμίσει με εκπροσώπους του τουριστικού κλάδου αλλά και με πολίτες που θέλουν να δοκιμάσουν τοπικά εδέσματα καθώς και να ενημερωθούν για τις εξελίξεις στον χώρο του hospitality, δηλαδή της φιλοξενίας.

Τα περίπτερα της έκθεσης μοσχομυρίζουν τοπικές γεύσεις από κάθε γωνιά της Ελλάδας αλλά και από άλλα μέρη του πλανήτη. Τιμώμενη χώρα είναι η Αρμενία, ενώ το παρών δίνουν η Βουλγαρία, το Βιετνάμ που σερβίρει τους παραδοσιακούς καφέδες του, η Πολωνία και πολλές άλλες.

Τσίπουρα και ρακή, εδέσματα από την Κρήτη, τη Θεσσαλία, τη Στερεά Ελλάδα, τη Μακεδονία αλλά και από τους περισσότερους δήμους της χώρας υποδέχονται τους επισκέπτες με ανοιχτές τις αγκαλιές τους και με ένα κοινό σύνθημα: την εξωστρέφεια και με σκοπό να επικοινωνήσουν την κουλτούρα τους.

Μέλη του χορευτικού συλλόγου Καρδίτσας τράβηξαν τα βλέμματα των επισκεπτών με έναν χορό τους, με τον κλειστό αργιθεάτικο, ενώ μετά κέρασαν όλους τους θεατές τους με γεύσεις του τόπου τους.

Μάλιστα, δεν ήταν λίγοι και αυτοί που... διδάχτηκαν παραδοσιακούς χορούς έξω από τα περίπτερο υπό τον ήχο του νταουλιού.

H Philoxenia και η Hotelia γέμισαν με 335 εκθέτες από 18 χώρες, 115 hosted buyers από 35 χώρες, μία επιχειρηματική αποστολή 158 ατόμων από το Ιρακινό Κουρδιστάν, συντονισμένη από το Εμπορικό Επιμελητήριο του Ερμπίλ, ένα πρόγραμμα 3.500 συναντήσεων και πλήθος παράλληλων εκδηλώσεων.

Στη Philoxenia συμμετέχουν, μεταξύ άλλων, το υφυπουργείο Τουρισμού της Κύπρου, ο Τουριστικός Οργανισμός της Αρμενίας, το υπουργείο Τουρισμού της Βουλγαρίας και ο Τουριστικός Οργανισμός της Σερβίας, ενώ δυναμική παρουσία θα έχουν το υπουργείο Τουρισμού, ο ΕΟΤ (που έχει υπό την αιγίδα του και τις δύο εκθέσεις), αλλά και οι σημαντικότεροι θεσμικοί φορείς ΞΕΕ, ΣΕΤΕ, ΗΑΤΤΑ, ΠΟΞ, ΣΕΤΚΕ (υπό την αιγίδα των οποίων βρίσκεται η έκθεση). Χορηγός της διοργάνωσης είναι η EPSILON HOSPITALITY.

Η Hotelia, η καθιερωμένη έκθεση ξενοδοχειακού εξοπλισμού, έρχεται με τη σειρά της να παρουσιάσει όλες τις τελευταίες εξελίξεις στους τομείς των ξενοδοχείων, της εστίασης και της καφεστίασης. Μάλιστα, στο πλαίσιο των παράλληλων εκδηλώσεών της διοργανώνονται δύο πλούσιες θεματικές ενότητες, η All About Gastronomy και η All About Café.

Το ωράριο των εκθέσεων είναι Σάββατο 10:00 με 20:00 και Κυριακή 10:00 με 18:00.