Skip to main content

Προωθείται η επανεγκατάσταση 1.600 ασυνόδευτων προσφυγόπουλων στην ΕΕ

Η προσφυγική κρίση στην Ελλάδα και οι τρόποι αντιμετώπισης της κυριάρχησαν σήμερα με σειρά ερωτήσεων στην καθιερωμένη συνέντευξη των εκπροσώπων της ΕΕ

Τουλάχιστον 1.600 ασυνόδευτα παιδιά από τις προσφυγικές δομές των ελληνικών νησιών πρόκειται να επανεγκατασταθούν σε 8 χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, και από σήμερα προωθούνται όλα εκείνα τα επιχειρησιακά μέτρα που θα επιτρέψουν να επιτευχθεί το γρηγορότερο καθώς η πανδημία του covid-19 καθυστέρησε πρακτικά την υλοποίηση ενός προγράμματος που αποφασίσθηκε από τις 6 Μαρτίου, δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος της Κομισιόν για τη μετανάστευση, τις εσωτερικές υποθέσεις και την ιθαγένεια Γιανς Άνταλμπερτ.

Η προσφυγική κρίση στην Ελλάδα και οι τρόποι αντιμετώπισης της κυριάρχησαν σήμερα με σειρά ερωτήσεων στην καθιερωμένη συνέντευξη των εκπροσώπων Tύπου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Ο κ. Άνταλμπερτ επιβεβαίωσε ότι οι 8 χώρες που προετοιμάζονται για την υποδοχή των ασυνόδευτων παιδιών από την Ελλάδα και έχουν δηλώσει ότι δέχθηκαν είναι η Γαλλία, η Γερμανία, η Πορτογαλία , η Ιρλανδία το Λουξεμβούργο, η Κροατία και η Λιθουανία, όπως αναφέρει το ΑΠΕ.

Ο εκπρόσωπος διευκρίνισε ακόμη ότι μέχρι να εγκαταλείψουν τα ασυνόδευτα παιδιά την Ελλάδα για να εγκατασταθούν στις 8 χώρες έχει εγκριθεί σε συνεργασία με τις ελληνικές αρχές ένα σχέδιο ώστε τα παιδιά αυτά να μεταφερθούν σε ασφαλείς χώρους όπως τα ξενοδοχεία στα ελληνικά νησιά καθώς πρόκειται για τον πιο ευάλωτο κομμάτι των προσφύγων και υπογράμμισε ότι οι εργασίες μετεγκατάσταση των ασυνόδευτών παιδιών πρέπει να συνεχισθεί με ταχύτατους ρυθμούς.