Skip to main content

Προπονητής της Λαϊκής Δημοκρατίας του Κονγκό ο Έκτορ Κούπερ

Ο Έκτορ Κούπερ έχει επιφορτιστεί να οδηγήσει την εθνική ομάδα της Λαϊκής Δημοκρατίας του Κονγκό στο επόμενο Παγκόσμιο Κύπελλο.

Ο Έκτορ Κούπερ είναι ο νέος προπονητής της εθνικής ομάδας της Λαϊκής Δημοκρατίας του Κονγκό, σύμφωνα με ανακοίνωση της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας της χώρας.

O 65χρονος Αργεντινός προπονητής, ο οποίος κάθισε στον πάγκο του Άρη από τον Νοέμβριο του 2009 έως τον Ιανουάριο του 2011, οδήγησε την Αίγυπτο στο Μουντάλ της Ρωσίας, αλλά έφυγε αφού οι «Φαραώ» ήταν η πρώτη ομάδα που αποκλείστηκε από το τουρνουά.

Ο Κούπερ, ο οποίος είχε επίσης εργαστεί στις εθνικές ομάδες της Γεωργίας και του Ουζμπεκιστάν, έχει επιφορτιστεί να οδηγήσει τη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό στο επόμενο Παγκόσμιο Κύπελλο. Η προκριματική φάση των ομίλων αρχίζει τον Σεπτέμβριο και ολοκληρώνεται τον επόμενο Μάρτιο.

Η ομοσπονδία της Λαϊκής Δημοκρατίας του Κονγκό απέλυσε τον Κριστιάν Νσενγκί Μπιεμπέ το Μάρτιο, αφού η εθνική ομάδα δεν κατάφερε να προκριθεί στην τελική φάση του Κυπέλλου Εθνών Αφρικής, που θα γίνει στο Καμερούν το διάστημα 9 Ιανουαρίου-6 Φεβρουαρίου 2022.