Skip to main content

Προς αναστολή οι απογευματινές κινητοποιήσεις των εργαζομένων του ΟΑΣΘ

Συνεδριάζει το Διοικητικό Συμβούλιο του συνδικάτου των εργαζομένων στον ΟΑΣΘ για να αποφασίσει την αναστολή των κινητοποιήσεων.

Σε αναστολή των απογευματινών τους κινητοποιήσεων, που έχουν προγραμματιστεί από τις 19:00 μέχρι το τέλος της βάρδιας, προσανατολίζονται οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ, μετά από επικοινωνία που υπήρξε χθες ανάμεσα στον πρόεδρο του Συνδικάτου των Εργαζομένων, Δημήτρη Τσερμενίδη, και τον υπουργό Υποδομών, Χρήστο Σπίρτζη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, σε νεότερη επικοινωνία που είχαν σήμερα οι δύο άνδρες, οριστικοποίησαν, το πιθανότερο για το πρωί της Δευτέας, το ραντεβού που επιθυμούν να έχουν οι εργαζόμενοι με τον υπουργό. Το ΔΣ των εργαζομένων θα συνεδριάσει στις 2 μ.μ. και -εκτός απροόπτου- θα αποφασίσει την άμεση αναστολή των κινητοποιήσεων, κατόπιν εισήγησης του κ. Τσερμενίδη και με δεδομένο ότι έχει κλειδώσει και τυπικά το ραντεβού.

Οι εργαζόμενοι ζητούν διαβεβαιώσεις από τον κ. Σπίρτζη ότι η εκχώρηση έργου του ΟΑΣΘ στα ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης (ή σε άλλον ιδιώτη), με τη νυχτερινή τροπολογία, δεν θα οδηγήσει στην ιδιωτικοποίηση του Οργανισμού ούτε θα θίξει τις θέσεις και τους όρους εργασίας.

Την πρόθεση για αναστολή των κινητοποίησεων, εξάλλου, επισήμανε νωρίτερα σήμερα μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Κόκκινο Θεσσαλονίκης 93,4».

Σύμφωνα με τον κ. Τσερμενίδη, οι κινητοποιήσεις ξεκίνησαν καθώς η τροπολογία του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών βάζει σε πολλές σκέψεις τους εργαζομένους, ωστόσο, όπως είπε, «μετά από την χθεσινή επικοινωνία με τον υπουργό Μεταφορών θα συνεδριάσουμε για να δούμε την αναστολή των απογευματινών κινητοποιήσεων καθώς θα προγραμματιστεί συνάντηση με τον υπουργό».

Επί της τροπολογίας πάντως οι ενστάσεις που εξέφρασε ο κ. Τσερμενίδης «είναι πολλές, λέμε όχι σε οποιαδήποτε ιδιωτικοποίηση, στηρίζουμε τον δημόσιο φορέα και δε θέλουμε να έχουμε σχέση με ιδιώτες και να πάμε στα παλιά».

Παράλληλα, ο πρόεδρος των εργαζομένων εξέφρασε τον προβληματισμό του για την διαδικασία της σταδιακής μεταφοράς των εργαζομένων στις Αστικές Συγκοινωνίες Θεσσαλονίκης (ΑΣΥΘ), και με το ποιες συλλογικές συμβάσεις και συνθήκες αυτή θα γίνει.

«Όλα θα απαντηθούν και θα προσδιοριστούν στη συνάντηση με τον υπουργό» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Τσερμενίδης, ενώ δήλωσε ότι «θέλουμε το έργο που εκτελείται από τον ΟΑΣΘ στην περιφερειακή ενότητα Θεσσαλονίκης να συνεχίσει».

Κληθείς να σχολιάσει την εκτίμηση του προέδρου του ΟΑΣΘ, Στέλιου Παππά, ότι οι κινητοποιήσεις γίνονται λόγω των εκλογών του Συνδικάτου σε 20 μέρες ο κ. Τσερμενίδης δήλωσε μεταξύ άλλων ότι ούτε ο ίδιος ούτε και το Συνδικάτο έχουν ανάγκη από κινητοποιήσεις λόγω των εκλογών. «Όταν μια παράταξη έχει έδρες λέτε να σκέφτεται τις κινητοποιήσεις για να πάρει ψήφους; Αυτά συγχωρέστε με είναι ζητήματα που γίνονταν σε άλλες εποχές» ανέφερε χαρακτηριστικά