Skip to main content

Εισαγγελέας: Αθώοι Μαρινάκης και άλλοι 22, ένοχοι τέσσερις της Βέροιας

Ο εισαγγελέας διαπίστωσε πως έχει επιτευχθεί αλλοίωση αποτελέσματος στην αναμέτρηση Βέροιας-Ολυμπιακού κατ' επιλογή του Αρβανιτίδη μέσω Λαναρή.

Την αθώωση των 23 κατηγορούμενων για την υπόθεση των «28» πρότεινε ο εισαγγελέας Χαράλαμπος Λακαφώσης, ενώ ένοχος κρίθηκε ο Δημητρόπουλος για το Παναχαϊκή - Ολυμπιακός όπως και οι Αρβανιτίδης, Λαναρής, Μπάρμπας, Παυλίδης για το Ολυμπιακός - Βέροια.

Ύστερα από δύο μήνες διακοπής, ελέω κορωνοϊού, ο εισαγγελέας της έδρας, Χαράλαμπος Λακαφώσης έκανε γνωστή την πρότασή του για τους 28 κατηγορούμενους στην υπόθεση των χειραγωγημένων αγώνων.

Σύμφωνα με την εισαγγελική πρόταση, από τη διαδικασία προκύπτει ότι ο Ολυμπιακός και ο Ευάγγελος Μαρινάκης δεν εμπλέκονται σε χειραγώγηση αγώνων, καθότι δεν προκύπτει συναλλαγή του ισχυρού άντρα των ερυθρόλευκων ούτε με τον Γιώργο Σπανό για το ματς με τον Ατρόμητο ούτε και με τον Αρβανιτίδη για την αναμέτρηση με τη Βέροια.

Ωστόσο, ο εισαγγελέας, πρότεινε την ενοχή του τότε μεγαλομετόχου της "βασίλισσας του Βορρά", Γιώργου Αρβανίτη και του Γιώργου Λαναρή, τότε παράγοντα της ομάδας, καθώς επίσης των ποδοσφαιριστών Μπάρμπα και Παυλίδη. Επίσης, ένοχος προτείνεται ο διαιτητής Δημητρόπουλος για το ματς Κυπέλλου Παναχαϊκή-Ολυμπιακός.

Για τον μεγαλομέτοχο του Ολυμπιακού και άλλους επτά που κατηγορήθηκαν για σύσταση "συμμορίας" προτάθηκε η απαλλαγή λόγω παραγραφής, καθώς η δράση της ατόνησε τον Δεκέμβρη του 2012 με αρχές του 2013 και έχει επέλθει παραγραφή, αφού είναι πλημμέλημα. Οι άλλοι επτά είναι οι Γιώργος Σαρρής (πρώην πρόεδρο ΕΠΟ), Θόδωρος Κουρίδης, Αριστείδης Σταθοπουλος, Γιάννης Παπακωνσταντίνου, Νίκος Προύντζος (πρώην παράγοντες ΕΠΟ), Γιώργος Δούρος (πρώην πρόεδρο ΚΕΔ), Θανάσης Μπριάκος (πρώην μέλος της ΚΕΔ). Πρόκειται εκτός από τον ισχυρό άντρα του Ολυμπιακού για τους: Γιώργος Σαρρής (πρώην πρόεδρο ΕΠΟ), Θόδωρος Κουρίδης, Αριστείδης Σταθοπουλος, Γιάννης Παπακωνσταντίνου, Νίκος Προύντζος (πρώην παράγοντες ΕΠΟ), Γιώργος Δούρος (πρώην πρόεδρο ΚΕΔ), Θανάσης Μπριάκος (πρώην μέλος της ΚΕΔ).

Κατά συνέπεια, ο Λακαφώσης προτείνει:

Αθώοι οι κατηγορούμενοι:

Βαγγέλης Μαρινάκης, Γιώργος Σαρρής, Θόδωρος Κουρίδης, Αριστείδης Σταθοπουλος, Γιάννης Παπακωνσταντίνου, Νίκος Προύντζος, Γιώργος Δούρος, Θανάσης Μπριάκος, Σπανός, Αγγελόπουλος, Σα Πίντο και οι διαιτητές: Κώστας Ιωαννίδης, Ιωάννης Κάμπαξης, Απόστολος Αμπάρκιολης, Θανάσης Γιάχος, Ηλίας Σπάθας.

Ένοχοι οι:

Δημητρόπουλος για το Παναχαϊκή - Ολυμπιακός και οι Αρβανιτίδης, Λαναρής, Μπάρμπας, Παυλίδης για το Ολυμπιακός - Βέροια.

πηγή