Skip to main content

Πρόταση Ζέρβα σε Μητσοτάκη για remake σε ζώνες πέριξ των σταθμών του μετρό

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης παρουσίασε στον πρωθυπουργό την ατζέντα της Θεσσαλονίκης, ενημερώνοντάς τον για τις εξελίξεις στα μεγάλα έργα.

Τις εξελίξεις σε έργα και μελέτες, όπως για την ανάπλαση της πλατείας Αριστοτέλους, την πλατεία Διοικητηρίου, την πλατεία Ελευθερίας, τους Στάβλους Παπάφη παρουσίασε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη κατά τη σύσκεψη στο ΥΜΑΘ, προτείνοντας μάλιστα remake σε ζώνες πέριξ των σταθμών του μετρό.

Αναλυτικά η δήλωση του κ. Ζέρβα μετά το πέρας των διαδοχικών συσκέψεων με εκπροσώπους φορέων της πόλης στο ΥΜΑΘ:

«Ήταν μια εξαιρετική ευκαιρία να θέσουμε σήμερα στον Πρόεδρο της Κυβέρνησης και στους Υπουργούς τα θέματα της πόλης μας. Τουλάχιστον από την πλευρά του Δήμου Θεσσαλονίκης τέθηκε η ατζέντα της Θεσσαλονίκης, παρουσιάστηκαν οι εξελίξεις σε έργα και μελέτες, όπως για την ανάπλαση της πλατείας Αριστοτέλους, την πλατεία Διοικητηρίου, την πλατεία Ελευθερίας, τους Στάβλους Παπάφη.

Παράλληλα θέσαμε κάτι για το οποίο είμαστε εξαιρετικά φιλόδοξοι και αφορά τις αναπλάσεις γύρω από τον άξονα του μετρό -πέρα από τους σταθμούς του μετρό. Το έργο του μετρό προχωράει, οι σταθμοί ολοκληρώνονται κι ο Δήμος Θεσσαλονίκης έρχεται να σχεδιάσει και να υλοποιήσει αναπλάσεις γύρω από σταθμούς, που ξεκινούν από τον τερματικό σταθμό της Νέας Ελβετίας και φτάνουν μέχρι τον Νέο Σιδηροδρομικό Σταθμό. Είναι ένα φιλόδοξο πρόγραμμα, το οποίο θα αποτελέσει ένα remake για την πόλη μας και θα αλλάξει όλον τον αστικό ιστό.

Ο Πρωθυπουργός και οι αρμόδιοι Υπουργοί είδαν πραγματικά ζεστά αυτήν την προοπτική -μαζί με την ολοκλήρωση του μετρό, μαζί με την ολοκλήρωση των υπολοίπων έργων που η Διοίκησή μας έχει δρομολόγησει- να συνδράμουν, ώστε η πόλη μαζί με τις υπόλοιπες μεγάλες αναπλάσεις της πολύ σύντομα να έχει ένα τελείως διαφορετικό πρόσωπο, μια πολύ καλύτερη εικόνα».