Skip to main content

Πρωταθλήτρια Ευρώπης στο βάδην η 38χρονη Αντιγόνη Ντρισμπιώτη! (video)

Η 38χρονη Ελληνίδα πρωταθλήτρια του βάδην Αντιγόνη Ντρισμπιώτη κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στα 35 χιλιόμετρα του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος

Η πρώτη σπουδαία διάκριση για την Αντιγόνη Ντρισμπιώτη, είναι γεγονός. Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια του βάδην, κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στα 35 χιλιόμετρα του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, που διεξάγεται στο Μόναχο, αφού τερμάτισε κρατώντας την ελληνική σημαία, καλύπτοντας την απόσταση σε 2 ώρες και 47 λεπτά.

Η 38χρονη Ντρισμπιώτη, είχε... προειδοποιήσει για την εξαιρετική της κατάσταση, τον προηγούμενο μήνα, καθώς τερμάτισε 4η στην ίδια απόσταση, στο παγκόσμιο πρωτάθλημα του Γιουτζίν.

Διαβάστε ακόμη - Ντρισμπιώτη: Αξίζει τον κόπο να λείπεις καιρό απο το σπίτι σου, είναι εκπλήρωση καριέρας

Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια, βρέθηκε από την αρχή στον όμιλο με τις πρωτοπόρους και από το 18ο χιλιόμετρο, τέθηκε επικεφαλής. Στην συνέχεια, η Ντρισμπιώτη, έκανε ιδανική διαχείριση δυνάμεων και στα τελευταία τρία χιλιόμετρα της διαδρομής, κατάφερε να αποσπασθεί κατά περίπου ένα δευτερόλεπτο από την Ισπανίδα, Ρακέλ Γκονζάλες, η οποία ήταν και η βασική της αντίπαλος.

Η Ντρισμπιώτη κατάφερε να αυξήσει την απόστασή της από τις υπόλοιπες αθλήτριες στα τελευταία χιλιόμετρα του αγώνα. Η αθλήτρια του Ναπολέοντα Κεφαλόπουλου τερμάτισε σε 2:46.58 και πανηγύρισε τυλιγμένη με την ελληνική σημαία.

Σημειώνεται ότι αυτό, είναι το πρώτο χρυσό μετάλλιο για το ελληνικό βάδην σε ευρωπαϊκό επίπεδο, δεδομένου ότι το 2004 στην Αθήνα, η Αθανασία Τσουμελέκα, στέφθηκε Ολυμπιονίκης.

Δεύτερη τερμάτισε η Ισπανίδα Ρακέλ Γκονσάλες και τρίτη η Βικτόρια Μαντάραζ από την Ουγγαρία. Οι πρώτες οκτώ του τελικού στα 35 χιλιόμετρα βάδην του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, είναι οι εξής:

1. Αντιγόνη Ντρισμπιώτη (Ελλάδα) 2:47.00
2. Ρακέλ Γκονζάλες (Ισπανία) 2:49.10
3. Βικτόρια Μανταράζ (Ουγγαρία) 2:49.58
4. Φεντερίκα Κουριάτσι (Ιταλία) 2:52.06
5. Ολγκα Νιέτζιαλεκ (Πολωνία) 2:53.12
6. Λίντια Μπαρτέλα (Ιταλία) 2:55.04
7. Μαρ Σουάρες (Ισπανία) 2:55.27
8. Ινα Λόσεβα (Ουκρανία) 2:57.55

Παράλληλα, η Ελλάδα έφτασε τα 12 χρυσά σε Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα και τα 30 συνολικά στη διοργάνωση.

 
 
 


Πηγή φωτογραφίας: ΕΡΤ