Skip to main content

Προθεσμία για να απολογηθεί αύριο έλαβε ο κοσμηματοπώλης της Ομόνοιας

Ο κοσμηματοπώλης οδηγήθηκε, υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, στα δικαστήρια της Ευελπίδων προκειμένου να παρουσιαστεί στον ανακριτή

Νέα προθεσμία για να απολογηθεί ζήτησε και πήρε ο κοσμηματοπώλης της οδού Γλάδστωνος που κατηγορείται για θανατηφόρα σωματική βλάβη σε βάρος του Ζακ Κωστόπουλου.

Ο κοσμηματοπώλης οδηγήθηκε, υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, στα δικαστήρια της Ευελπίδων με τους αστυνομικούς να τον συνοδεύουν μέχρι την πόρτα του ανακριτικού γραφείου.

Η νέα προθεσμία για την απολογία δόθηκε από τον ανακριτή για αύριο στις 10 το πρωί.

Σε βάρος του 73χρονου άνδρα οι εισαγγελικές αρχές έχουν ασκήσει ποινική δίωξη για τα αδικήματα της θανατηφόρας σωματικής βλάβης, που είναι κακουργηματικού βαθμού, και για το πλημμέλημα της επικίνδυνης σωματικής βλάβης.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις του συνηγόρου του κατά την προσαγωγή του στον Εισαγγελέα, ο κατηγορούμενος, που πλην της κακουργηματικής κατηγορίας είναι αντιμέτωπος και με το πλημμέλημα της επικίνδυνης σωματικής βλάβης, φαίνεται να υποστηρίζει πως οι αντιδράσεις του είχαν στόχο να εμποδίσουν τον Ζακ Κωστόπουλο να διαφύγει καθώς είχε μπει στο κατάστημα του με σκοπό τη ληστεία αλλά και να προστατέψουν τη ζωή του και την ζωή άλλων γιατί ο 33χρονος τους απειλούσε με ένα σπασμένο γυαλί.

Έξω από το κτήριο 9 της πρώην Σχολής Ευελπίδων συλλογικότητες και φορείς του αντιεξουσιαστικού χώρου πραγματοποιούν συγκέντρωση διαμαρτυρίας.