Skip to main content

Πρώτη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου για το 2021 - Οι ευχές Ζέρβα

Οι ευχές του δημάρχου Θεσσαλονίκης για τη νέα χρονιά στην πρώτη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου - Επίσημη πρώτη για τον Κ. Ξενόπουλο

Συνεδρίασε σήμερα για πρώτη φορά για τη νέα χρονιά το δημοτικό συμβούλιο του δήμου Θεσσαλονίκης και πάλι μέσω τηλεδιάσκεψης λόγω των μέτρων για την πανδημία του κορωνοϊού.

Η πρώτη συνεδρίαση ξεκινά με το θέμα της τροποποίησης του Οργανισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας, με τη δημοτική αρχή να προτείνει αλλαγές να βελτιώσει τόσο την εσωτερική λειτουργία του δήμου, όσο και την εξυπηρέτηση των δημοτών.

Κατά την πρώτη τοποθέτησή του ο δήμαρχος Κωνσταντίνος Ζέρβας ευχήθηκε το 2021 να αποδειχθεί μια καλύτερη χρονιά με λιγότερα προβλήματα και λιγότερες προκλήσεις για την πόλη και τη χώρα και όχι σαν και αυτές που βιώσαμε το 2020.

«Ελπίζω το 2021 να είναι μια καλή και παραγωγική χρονιά για τις υποθέσεις της Θεσσαλονίκης, να ανακάμψουμε, να καλύψουμε το χαμένο έδαφος, να προχωρήσουν όλα τα έργα και οι υποδομές που έχουν προγραμματιστεί», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Ζέρβας, ο οποίος ευχήθηκε παράλληλα και μια παραγωγική δουλειά στο δημοτικό συμβούλιο. «Στην καρδιά των αποφάσεων, με συζητήσεις γόνιμες, με προτάσεις, με συμφωνίες και διαφωνίες. Να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων και να ανταποκριθούμε στις προσδοκίες των συνδημοτών μας. Εμείς είμαστε εδώ είμαστε παρόντες για να διασφαλίσουμε μια καλή πορεία έτσι όπως την αντιλαμβανόμαστε».

Στη σημερινή συνεδρίαση ήταν και η επίσημη πρώτη για τον νέο επικεφαλής της παράταξης «Πόλη Ανάποδα» Κώστα Ξενόπουλο.

Ο κ. Ξενόπουλος αντικατέστησε τον Αντώνη Γαζάκη, ο οποίο παραιτήθηκε το προηγούμενο διάστημα από τη θέση, καθώς αποτελούσε προεκλογική δέσμευση η εναλλαγή στους δημοτικούς συμβούλους της παράταξης.

Τον κ. Ξενόπουλο συνεχάρη ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας και ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Δρόσος Τσαβλής, οι οποίοι του ευχήθηκαν καλή και εποικοδομητική θητεία. Παράλληλα, ευχαρίστησαν για τη συνεργασία τον Αντώνη Γαζάκη.

Τα περαστικά του των κ. κ. Ζέρβα και Τσαβλή δέχθηκε ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξης «Λαϊκή Συσπείρωση» Μιχάλης Κωνσταντίδης για το ατύχημα που είχε.