Skip to main content

Πρωτιές και το 2020 για τα Alpha Αμοιβαία Κεφάλαια

Tα Alpha Αμοιβαία Κεφάλαια αποτελούν μία διαχρονικά αξιόπιστη επενδυτική επιλογή που ανταμείβει με σημαντικές αποδόσεις τους επενδυτές

Αξιόλογες αποδόσεις κατέγραψαν τα Alpha Αμοιβαία Κεφάλαια (Α/Κ), καταλαμβάνοντας κορυφαίες θέσεις στις κατηγορίες τους και το 2020.

Οι πρωτιές αυτές επιβεβαιώνουν ότι τα Alpha Αμοιβαία Κεφάλαια αποτελούν μία διαχρονικά αξιόπιστη επενδυτική επιλογή που ανταμείβει με σημαντικές αποδόσεις τους επενδυτές, ακόμη και στο ιδιαίτερα ευμετάβλητο περιβάλλον των χρηματαγορών, λόγω της υγειονομικής κρίσης.

Στον κόσμο των παγκόσμιων επενδύσεων, την πρώτη θέση στην κατηγορία του εξασφάλισε το Alpha Global Blue Chips Μετοχικό Classic (+7%), ένα παγκόσμιο χαρτοφυλάκιο μετοχικών επενδύσεων. Το Alpha Global Allocation Μικτό Classic (+4,6%), κατέγραψε τη μεγαλύτερη απόδοση ανάμεσα στα Α/Κ αποκλειστικώς διεθνούς προσανατολισμού της κατηγορίας του, ενώ και το Alpha (LUX) Global Balanced FoFs EUR (+4,3%) κατατάσσεται στα κορυφαία Α/Κ της κατηγορίας του. Η υπεροχή των δυο παραπάνω διεθνών μικτών A/K επισφραγίζεται, σε διεθνές επίπεδο, με την υψηλότερη βαθμίδα (5 αστέρια) από τον οίκο αξιολόγησης Morningstar, ανάμεσα σε πλήθος διεθνών Α/Κ παρόμοιας επενδυτικής πολιτικής.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τη μεγαλύτερη απόδοση ανάμεσα στα Alpha Αμοιβαία Κεφάλαια, κατέγραψε το Alpha (LUX) Global Themes FoFs EUR (+14%), (έναρξη A/K στις 2/1/2020), ένα καινοτόμο Α/Κ που ενσωματώνει κριτήρια περιβαλλοντικά, κοινωνικά και θέματα εταιρικής διακυβέρνησης (ESG) στην επιλογή των επενδύσεων.

Επίσης, για ακόμα μία χρονιά, το Alpha Ελληνικό Ομολογιακό Classic (+11,5%) κατατάσσεται 1ο στην κατηγορία του, ανάμεσα σε 42 αμοιβαία κεφάλαια, διατηρώντας επίσης, την υπεροχή του σε ορίζοντα τριετίας και πενταετίας. Εξίσου σημαντική είναι η διάκριση για τα Alpha Ευρωπαϊκών Κρατικών Ομολόγων Classic (+3,8%) και Alpha Euro (€) Εταιρικών Ομολόγων Classic (+0,6%) που βρίσκονται στην πρώτη θέση των κατηγοριών τους.

Η Alpha Asset Management Α.Ε.Δ.Α.Κ., με 30 χρόνια επενδυτικής παρουσίας και καινοτομίας στη διαχείριση κεφαλαίων, συνεχίζει να παράγει αξία και να ανταμείβει πλήθος μεριδιούχων που εμπιστεύονται τα Alpha Αμοιβαία Κεφάλαια για την αποτελεσματική διαχείριση της περιουσίας τους. Κάνοντας προσιτό σε όλους τον κόσμο των επενδύσεων, η Εταιρία διαθέτει 24 διεθνώς αναγνωρισμένα Α/Κ που επενδύουν στις κυριότερες διεθνείς αγορές και αναπτυσσόμενους κλάδους και προσφέρουν διαχρονικά κορυφαίες αποδόσεις. Παράλληλα, η Alpha Asset Management Α.Ε.Δ.Α.Κ. έχει ενταχθεί στην υποστηριζόμενη από τα Ηνωμένα Έθνη πρωτοβουλία «PRI Initiative» και με την επενδυτική της προσέγγιση, στηρίζει ενεργά τη βιώσιμη ανάπτυξη της οικονομίας.