Skip to main content

Πρώτο θέμα στα μεγάλα βρετανικά ΜΜΕ η καταδίκη του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου

Η Daily Mail αναφέρει ότι μετά τη δολοφονία ο δράστης «επινόησε ένα περίτεχνο σχέδιο» πως η σύζυγός του δολοφονήθηκε από ληστές που εισέβαλαν σπίτι.

Έκτακτη είδηση στα βρετανικά ΜΜΕ έγινε η απόφαση του δικαστηρίου για τον Μπάμπη Αναγνωστόπουλο.

Αναφορές υπάρχουν στον Guardian, στην Daily Mirror, στην Daily Mail, στην Sun και στο Skynews.

Το βρετανικό tabloid Daily Mail αναφέρει ότι ο Έλληνας πιλότος ελικοπτέρου κρίθηκε ένοχος για την ανθρωποκτονία της νεαρής συζύγου. Το βρετανικό μέσο σημειώνει ότι μετά τη δολοφονία ο δράστης «επινόησε ένα περίτεχνο σχέδιο» πως η σύζυγός του δολοφονήθηκε από ληστές που εισέβαλαν στο σπίτι τους.

Μετά από δίκη έξι ημερών, οι τρεις δικαστές και οι ένορκοι ενόρκων έκριναν ότι ο 33χρονος Μπάμπης Αναγνωστόπουλος έπνιξε την 19χρονη Καρολάιν Κράουτς ενώ είχε σχεδιάσει το έγκλημα τις προηγούμενες ώρες.

Ο Αναγνωστόπουλος κρίθηκε ένοχος επίσης για τη δολοφονία του σκύλου, Ρόξυ, τον οποίο κρέμασε στην κουπαστή του σπιτιού τους, προσπαθώντας να σκηνοθετήσει ένα ψεύτικο σκηνικό ληστείας.

Το Skynews αναφέρει ότι ο Έλληνας πιλότος ελικοπτέρου, που προσπάθησε να ισχυριστεί ότι η Βρετανίδα σύζυγός του δολοφονήθηκε από ένοπλους ληστές στο σπίτι τους στην Αθήνα, καταδικάστηκε για τη δολοφονία της.

Δικαστήριο στην ελληνική πρωτεύουσα έκρινε ένοχο τον 34χρονο Μπάμπη Αναγνωστόπουλο για τη δολοφονία της 20χρονης Καρολάιν Κράουτς. τον Μάιο του 2021, την ώρα που η 11 μηνών κόρη του ζευγαριού κοιμόταν στο σπίτι.

Για εβδομάδες, παραπλανούσε την αστυνομία υποστηρίζοντας ότι σκοτώθηκε σε μια βίαιη εισβολή σε σπίτι.

Καταδικάστηκε επίσης για τον στραγγαλισμό του σκύλου τους, τον οποίο σκότωσε προκειμένου να ενισχύσει τον ισχυρισμό του ότι η οικογένεια έπεσε θύμα διάρρηξης.

Η ανακοίνωση της ποινής αναμένεται αργότερα σήμερα, λέει το Skynews.