Skip to main content

Πρωτοχρονιά με κρύο, βροχές και χιόνια - Ο καιρός μέχρι την Τρίτη

Η θερμοκρασία θα ξεκινήσει να μειώνεται ελαφρώς από την Κυριακή, ημέρα κατά την οποία θα επικρατήσουν νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες.

Με χαμηλές θερμοκρασίες θα κάνει την είσοδό του το 2019, ενώ αναμένονται χιονοπτώσεις στα ορεινά, αλλά και καταιγίδες κατά τόπους.

Σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, η θερμοκρασία θα ξεκινήσει να μειώνεται ελαφρώς από την Κυριακή, ημέρα κατά την οποία θα επικρατήσουν νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες, με τοπικές βροχές αρχικά στη Χαλκιδική, τις Σποράδες και την Εύβοια και βαθμιαία στην ανατολική Στερεά, την Πελοπόννησο, τις Κυκλάδες, την Κρήτη και τη Δυτική Ελλάδα. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν από το μεσημέρι στα νότια θαλάσσια και παραθαλάσσια τμήματα, ενώ αναμένονται χιονοπτώσεις στα βόρεια ορεινά από το απόγευμα θα επεκταθούν σε όλα τα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας και πρόσκαιρα σε περιοχές της βόρειας χώρας με χαμηλότερο υψόμετρο. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση. Παγετός θα σημειωθεί κατά τόπους στα βόρεια ηπειρωτικά το πρωί και το βράδυ.

Τη Δευτέρα 31 Δεκεμβρίου, αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές, ενώ στις θαλάσσιες και παραθαλάσσιες περιοχές κυρίως της νότιας χώρας θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες πιθανόν πρόσκαιρα ισχυρές. Χιόνια αναμένονται στα ορεινά, καθώς και σε περιοχές της βόρειας χώρας με χαμηλότερο υψόμετρο. Η θερμοκρασία θα σημειώσει περαιτέρω πτώση, ενώ παγετός θα σημειωθεί κατά τόπους στα ηπειρωτικά, το πρωί και το βράδυ.

Την Τρίτη 1 Ιανουαρίου στα δυτικά θα σημειωθούν τοπικές νεφώσεις, ενώ βαθμιαία ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Στην υπόλοιπη χώρα, ο καιρός θα είναι συννεφιασμένος και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές, αλλά και καταιγίδες σε παραθαλάσσιες περιοχές που πιθανόν στα νότια θα είναι κατά τόπους ισχυρές. Χιόνια αναμένονται στα ορεινά, καθώς και σε περιοχές της βόρειας και κεντρικής χώρας με χαμηλότερο υψόμετρο, ενώ οι χιονοπτώσεις πιθανόν στην κεντρική Ελλάδα να είναι κατά τόπους πυκνές. Τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν το απόγευμα από τα βόρεια. Η θερμοκρασία, λόγω και των βορείων ανέμων, θα κυμανθεί σε χαμηλά επίπεδα, ενώ παγετός θα επικρατήσει κατά τόπους στα ηπειρωτικά το πρωί και το βράδυ.