Skip to main content

Πρωτοφανής επιτυχία στις παράλληλες δράσεις της «Marathon Week»

Οι ξεχωριστές δράσεις ξεκίνησαν με τη δημιουργία της «Marathon Patrol Team» που επί μία εβδομάδα προσκαλούσε τους Θεσσαλονικείς στον Μαραθώνιο

Το δικό τους, έντονο αποτύπωμα άφησαν οι παράλληλες εκδηλώσεις του Stoiximan.gr 13ου Διεθνούς Μαραθωνίου «Μέγας Αλέξανδρος», το πρόγραμμα των οποίων ήταν πλουσιότερο και πιο διευρυμένο από κάθε άλλη χρονιά, δημιουργώντας για πρώτη φορά τη «Marathon Week», μια ολόκληρη εβδομάδα κατά την οποία όλη η Θεσσαλονίκη κινούνταν στους ρυθμούς της μεγαλύτερης αθλητικής γιορτής!

Οι ξεχωριστές δράσεις ξεκίνησαν με τη δημιουργία της «Marathon Patrol Team» που επί μία εβδομάδα προσκαλούσε τους Θεσσαλονικείς στον Μαραθώνιο και μετέδιδε το κέφι στους δρόμους της πόλης. Την σκυτάλη πήραν ενέργειες όπως το “Marathon Photo Booth”, το οποίο λειτούργησε μέσα στο Κέντρο Εγγραφών, δίνοντας σε όλους τους επισκέπτες την ευκαιρία να νιώσουν νικητές και να διασκεδάσουν μέσα από τη φωτογράφησή τους στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο. Στο Κέντρο Εγγραφών πραγματοποιήθηκαν και οι κληρώσεις των διαγωνισμών της διοργάνωσης, η οποία σε συνεργασία με τους Χορηγούς της ανέδειξε 41 τυχερούς, που κέρδισαν πλούσια δώρα μεγάλης αξίας.

Οι εκδηλώσεις κορυφώθηκαν το τελευταίο τριήμερο, με μια σειρά από εκδηλώσεις που άφησαν τις καλύτερες εντυπώσεις και έγιναν παράλληλα με την καθιερωμένη Αφή της Αλεξανδρείου Φλόγας, προσθέτοντας αίγλη στην κορυφαία αθλητική εκδήλωση της χρονιάς στη Βόρεια Ελλάδα:

- Απόλυτη επιτυχία σημείωσε το Cocktail Party που διοργάνωσε η Οργανωτική Επιτροπή μαζί με τον Ονομαστικό Χορηγό Stoiximan.gr το βράδυ της Παρασκευής (30/03), στο Γυάλινο Περίπτερο στη Νέα Παραλία Θεσσαλονίκης.

Η «χρυσή» Ολυμπιονίκης και Πρόεδρος της Ο.Ε. κα Βούλα Πατουλίδου, επιτελικά στελέχη της Stoiximan.gr με επικεφαλής τον Διευθυντή Μάρκετινγκ & Επικοινωνίας κ. Πάνο Κωνσταντόπουλο, καθώς και οι αθλητές της Stoiximan Running Team όπως οι Χρήστος Καλλίας, Ράνια Ρεμπούλη, Αθηνά Κοΐνη, Ζωή Ανδρικοπούλου, Αναστασία Μαρινάκου, η Υπεύθυνη Μάρκετινγκ της διοργάνωσης κα Φανή Χαλκιά, η Διευθύντρια του Ολυμπιακού Μουσείου κα Κυριακή Ουδατζή και άλλες προσωπικότητες του αθλητισμού, έδωσαν λάμψη σε μία πολύ όμορφη βραδιά, την οποία υποστήριξαν το Alsos Catering, η οινοποιία Κτήμα Κυρ-Γιάννη και η Οινοποιία - Αποσταγματοποιία Μελισσανίδη.

- Ιδιαίτερα σημαντικές παρουσίες χαρακτήρισαν το VIP Lunch της διοργάνωσης, το μεσημέρι του Σαββάτου (31/03) στον υπέροχο χώρο του Ciel Bar Restaurant. Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους, μεταξύ άλλων ο γιος του θρυλικού Στέλιου Κυριακίδη στον οποίο είναι αφιερωμένος ο Μαραθώνιος, κ. Δημήτρης Κυριακίδης, η Πρόεδρος του ΜΕΑΣ Τρίτων κα Χριστίνα Καραμίχου, ο Γενικός Γραμματέας της Ο.Ε. κ. Γιάννης Ποδιώτης, η Υπεύθυνη Επικοινωνίας της διοργάνωσης κα Κατερίνα Σεφερλή, ο ιδιοκτήτης της εταιρείας «Αναδομώ» κ. Νίκος Κωνσταντινίδης, η Υπεύθυνη του Τμήματος Μάρκετινγκ του Οργανισμού Τουρισμού Θεσσαλονίκης και της Ένωσης Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης κα Χρύσα Σαραβέλου, η Public Relations & Brand Communications Executive της Forthnet κα Πέρρυ Τσαγκάρη, η Υπεύθυνη Εμπορικού Τμήματος των «Αττικών Εκδόσεων» κα Αλεξία Μιχοπούλου, ο δημοσιογράφος των «Αττικών Εκδόσεων» κ. Νίκος Μακροδημήτρης, o διοργανωτής του Διεθνούς Μαραθωνίου Λεμεσού κ. Σπύρος Σπύρου, το μέλος του Δ.Σ. του ΣΕΓΑΣ κ. Γιάννης Μαμουζέλος και ο Μαραθωνοδρόμος Μιχάλης Καλομοίρης.

«Ο Μαραθώνιος καθιστά τη Θεσσαλονίκη αθλητικό κέντρο, γεγονός που επιβεβαιώνεται και από τον εντυπωσιακό αριθμό των συμμετοχών, οι οποίες ήταν φέτος περισσότερες από κάθε άλλη χρονιά. Ο Οργανισμός Τουρισμού Θεσσαλονίκης αλλά και η Ένωση Ξενοδόχων στηρίζουμε αυτή τη διοργάνωση και θα συνεχίσουμε να την στηρίζουμε», δήλωσε χαρακτηριστικά η κα Σαραβέλου.

- Μεγάλη ανταπόκριση είχε το Barilla Pasta Party, που «στήθηκε» το απόγευμα του Σαββάτου (31/03) στο Περίπτερο 10 της ΔΕΘ-HELEXPO με την υποστήριξη της Barilla, της κορυφαίας εταιρείας ζυμαρικών. Μέσα από αυτή την πρωτοβουλία, η διοργάνωση πρόσφερε σε όλους τους Μαραθωνοδρόμους τη δυνατότητα να προσλάβουν όλα τα απαραίτητα θρεπτικά στοιχεία, λίγες ώρες πριν τρέξουν στη διαδρομή Πέλλα - Θεσσαλονίκη.

- Οι εντυπωσιακές παράλληλες εκδηλώσεις δεν έλειψαν ούτε την ημέρα του αγώνα, Κυριακή 1 Απριλίου, γεμίζοντας με κέφι και χρώμα ολόκληρη τη Θεσσαλονίκη!

Οι μοναδικοί “The HOUSE of DRAMA”, θριαμβευτές του talent show «Ελλάδα Έχεις Ταλέντο», μάγεψαν με την παράσταση πού έδωσαν στον χώρο εκκίνησης του Δρόμου 5.000μ., μπροστά από το Δημαρχιακό Μέγαρο Θεσσαλονίκης, εκεί όπου βρέθηκαν για να βάλουν τη δική τους «πινελιά» και οι μαζορέτες του Ομίλου Cheerleading Νηρηίδες.

Ταυτόχρονα, τα radio booth του Ομίλου “Metromedia” (του “ZOO 90.8”, του Νο.1 μουσικού σταθμού στην πόλη, του “96.8 Velvet”, του “Republic 100.3” και του “Metropolis 95.5”), ήταν στημένα σε τέσσερα διαφορετικά κεντρικά σημεία από νωρίς το πρωί, δίνοντας ρυθμό στο μεγαλύτερο αθλητικό γεγονός της Βόρειας Ελλάδας.

Στο stage του “ZOO 90.8” στο Δημαρχιακό Μέγαρο Θεσσαλονίκης, οι παραγωγοί μέσω live radio, μετέφεραν το feeling και την ατμόσφαιρα του Δρόμου 5 χλμ. και ξεσήκωναν τον κόσμο και τα running team, ενώ στην πλάτη του stage είχε στηθεί μια εντυπωσιακή οθόνη LEDWALL και μέσω 3 καμερών προβάλλονταν live πλάνα των djs, των καλεσμένων πάνω στο stage και των running teams που βρίσκονταν μπροστά από το stage και κατά μήκος του δρόμου, με την υποστήριξη της Music - Sp by Andreas Nikakis και της Medio Multimedia.
Ξεχωριστή λάμψη έδωσε η παρουσία των επιφανών εκπροσώπων της IKEA Running Team (Θοδωρής Μαραντίνης, Αποστόλης Τότσικας, Ρούλα Ρέβη, Τόνια Σωτηροπούλου, Μάνος Γαβράς, Ευαγγελία Τσιορλίδα και Γιώργος Λέντζας, μεταξύ άλλων), που ανέβηκαν στο stage και ξεσήκωσαν τους συγκεντρωμένους δρομείς.

Η κορύφωση της απόλυτα επιτυχημένης “Marathon Week” ήρθε στο Sponsors Village, που «στήθηκε» στο Σημείο Τερματισμού όλων των δρόμων του αγωνιστικού προγράμματος, στην πλατεία του Αγάλματος του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Τα μουσικά σημεία, τα περίπτερα των χορηγών Stoiximan.gr, Dole, ΑΥΡΑ, Kosmocar - Volkswagen, IKEA, Arla Protein, ΑΝΑΔΟΜΩ, Saucony, STIHL, Herbalife, Amstel Free, TaxiWay, Μπάρμπα Στάθης, που προσέφεραν στους 21.000 δρομείς και στους θεατές συμμετοχικές δράσεις, το κέντρο υποδοχής των προσκεκλημένων με την υποστήριξη του ιταλικού εστιατορίου Famigliano και της Ποτοποιίας-Αποσταγματοποιίας Μελισσανίδη και οι γευστικές απολαύσεις από την Dole, την Arla Protein και την Amstel Free, δημιούργησαν μια ατμόσφαιρα γεμάτη χαρά, χρώμα, μουσική, η οποία συμπληρωνόταν ιδανικά από τον ρυθμό των ήχων των συγκροτημάτων κρουστών.

Ο Stoiximan.gr 13ος Διεθνής Μαραθώνιος «Μέγας Αλέξανδρος», ο οποίος είναι αφιερωμένος στον Έλληνα Μαραθωνοδρόμο Στέλιο Κυριακίδη, διοργανώθηκε από τον «ΜΕΑΣ Τρίτων», τελώντας υπό την αιγίδα της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής για την UNESCO, του ΣΕΓΑΣ και της AIMS, καθώς και υπό την ευγενική υποστήριξη του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού και της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Θεσσαλονίκης. Παράλληλα υποστηρίχθηκε από το Υπουργείο Εσωτερικών (Μακεδονίας-Θράκης), την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, τους Δήμους Θεσσαλονίκης, Πέλλας, Αμπελοκήπων - Μενεμένης, Χαλκηδόνας, Δέλτα και Κορδελιού - Ευόσμου, καθώς επίσης από πλήθος Θεσμικών Φορέων, Φορέων Υποστήριξης και Εθελοντικών Φορέων.